Čovjek je radio na održavanju velikog frižidera u fabrici sladoleda.Skoro je bio kraj radnog dana. Svi radnici su se pakovali i pripremali za polazak kući. Jedna lampica na komandnoj ploči se upalila i signalizirala da sa velikim frižiderom nije nešto uredu.
December 10, 2023

Čovjek je radio na održavanju velikog frižidera u fabrici sladoleda.
Skoro je bio kraj radnog dana. Svi radnici su se pakovali i pripremali za polazak kući. Jedna lampica na komandnoj ploči se upalila i signalizirala da sa velikim frižiderom nije nešto uredu.

2 min read

Ova priča govori o čovjeku koji je otkinuo držanje ogromnog frižidera u smrznutoj biljci jogurta. Bio je to praktično kraj radnog dana. Svi stručnjaci su se okupili i dogovorili se da odu kući. Jedno svjetlo na kontrolnoj ploči krenulo je dalje i označilo da s ogromnim hladnjakom nešto nije u redu. Glavni junak naše priče pripremio se za provjeru. Drugi radnik, napuštajući pogon, vidio je da je ulaz za hladnjak donekle otvoren i, ne sluteći da je iko u hladnjaku, prišao je bliže, zatvorio ga i otišao … U trenutku kada je problem sa frižiderom riješen, legenda ove priče otišla je na ulaz i vidjela da su zatvoreni iz vanjske perspektive. Znao je da ne postoji pravi način da bilo kome kaže da je unutra i za trenutak su njegova razmišljanja gotova. Uhvaćen u hladnjaku, bez gotovo nikakvog zraka, nesumnjivo bi se smrzavao do početka nadolazećeg pokreta. Nakon ne tačno 30 minuta, neko je otvorio hladniji ulaz. Bio je zapanjen i drago mu je. Pa to je bilo pravo čudo, pomislio je. Službenik zaštite ušao je s baterijom i pružio mu pomoć. Kada je napokon bio vani, pitao je čuvara: “Kako ste mogli shvatiti da sam unutra? Ko vas je školovao?” Šta više, vratar je odgovorio: “Niko, gospodine.” Oko 50 pojedinaca radi u pogonu za preradu. Vi ste ta koja me posebno dočekuje kad dođete na posao prema početku dana, a nadalje kad se vratite kući s posla. “Došli ste ranije danas na posao, a pred kraj dana niste izašli. To mi je bilo sumnjivo i krenuo sam u potragu za vama.” Vježbaj Nikad ne znamo kako mala ponuda razmatranja, bez obzira na to je li to bila samo osmijeh ili zdravo, može nekoga potpuno promijeniti. Nadalje, i ne samo to, obično je opravdanje da netko uđe u naš život i potpuno ga promijeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!