GARDEROBA U OVOJ BOJI “DODAJE” GODINE: Stilistkinja savjetuje – Ako imate preko 50 izbjegavajte da je nosite
December 6, 2023

GARDEROBA U OVOJ BOJI “DODAJE” GODINE: Stilistkinja savjetuje – Ako imate preko 50 izbjegavajte da je nosite

2 min read

tručnjaci savjetuju da odijevne komade ove boje ne nosite ako ste zašli u šestu deceniju.

Neodogovarajući odijevni komadi nisu preporučljivi ni u dvedesetim, ni u šezdesetim, zato nas stručnjaci upozoravaju na male “zamke” u koje možemo da upadnemo.

Dame koje su prešle pedesetu posljednje što žele je da garderobom “dodaju” godine, a određeni modeli, ali i boje čine da izgledamo starije nego što jesmo.

Svi znaju svoju omiljenu boju: može biti ljubičasta, žuta, crvena, plava. Crnu nekako svi nosimo, a posebno u elegantnim prilikama i onda kada želimo da prikrijemo nedostatke. Ipak, stilistkinja iz Velike Britanije Melisa Lund savjetuje žene preko 50 godina da izbjegavaju garderobu u crnoj boji jer nas čini starijama. Pored nijansi senfa i masline, crna se pridružila bojama koje ne idu na ruku ženama koje su u određenom životnom dobu.

“Crna boja stvara sjenke na licu koje znakove starenja, bore i podočnjake, čine vidljivijim. Izgledaćete umorno i starije nego što jeste”, tvrdi Melisa i ističe da sa godinama, boja kože, kose i očiju postaje svjetlija, što uz crnu odeću samo naglašava sve nepravilnosti na licu. Ona savjetuje da crnu nosimo samo uz neku drugu boju, ali da izbjegavamo “all black outfite”.

“Žene preko 50 godina će izgledati mnogo bolje u smeđim bojama – od toplih i svjetlih nijansi do hladnijih i dubljih. Takđe nisu povoljni”, tvrdi Melisa i savjetuje da se visoke potpetice zamjene udobnim mokasinama.

Ipak, Monika Beluči obožava da nosi crno iako ima punih 57 godina. Umjesto sati koje bi provela u teratani, ona bira da nosi crnu odjeću i od tog svog pravila rijetko odstupa.

“Ja sam kao zrela kruška, divno zrela i puna slasti. Odlazak u teretanu za mene je neizvodljiv.Trebalo bi da ustanem u pet ujutro da bih počela da vježbam u šest u teretani! Nije vrijedno toga. Umjesto toga, nosim crnu odjeću. Mnogo je lakše, a i zabavnije”, rekla je svojevremeno lijepa glumica kojoj je plivanje omiljena aktivnost.

Tekst: Lepa&Srećna

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!