HRĐA MI SE POJAVILA PO SUDOPERU, A 1 NAMIRNICA MI JE POMOGLO DA SVE OČISTIM: Sad je ko nova, BEZ GREBANJA
April 19, 2024

HRĐA MI SE POJAVILA PO SUDOPERU, A 1 NAMIRNICA MI JE POMOGLO DA SVE OČISTIM: Sad je ko nova, BEZ GREBANJA

1 min read

Raznorazne korisne savjete, vrlo jeftine i iznenađujuće, otkrićete ako krstarite društvenim mrežema. Postoji ogroman broj stranica na Internetu gdje majke i domaćice dijele svoje provjerene trikove, kako da najbolje očiste rešetke od rerne, operu dušeke od memorijske pjene i sl, a jedan od posljednjih oduševio je korisnike Fejsbuka.

Domaćica Sofi Darou podijelila je sa prijateljima na ovoj mreži nevjerovatnu foru za čišćenje sudopere, posuđa, ali i metalnih nogara od stolica i stola.

Na mrežama je podijelila fotografiju prije i poslije pranja, a rezultat je nevjerovatan. Sve što vam je potrebno su tri sastojka: voda, deterdžent i aluminijumska folija.

“Topla voda, malo tečnosti za sudove i aluminijumska folija. Otkinite dio, zgužvajte ga i oribajte. Skida sve bez grebanja”, kaže ova domaćica.

Bonus je što foluju možete lako oblikovati tako da dopre i do dijelova kojima je najteže prići. Njen savjet naišao je na oduševljenje na mrežama, ubrzo su se javili i oni koji odmah probali ovaj nevjerovatan trik.

“Probala sam, odlično je i za hrđu i za dno posuda za pečenje”, napisala je jedan korisnica mreža, dok je druga dodala da ovaj trik praktikuje kada pere roštilj nakon pečenja i da odlično “radi”!

(novi.ba/mondo.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!