Huligani sa značkama: Detalji iživljavanja policajaca nad izbodenim čovekom ispred splava
June 18, 2024

Huligani sa značkama: Detalji iživljavanja policajaca nad izbodenim čovekom ispred splava

2 min read

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole u saradnji sa policijskim službenicima PU za grad Beograd, uhapsili su tri osobe zbog pokušaja ubistva. Dvojica uhapšenih su policajci kojima se na teret stavlja i zloupotreba službenog položaja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su N. J. (37) i D. B. (29), policijske službenike PS Palilula, kao i crnogorskog državljanina D. V. (26), zbog sumnje da su 30. juna ove godine, u ranim jutarnjim časovima, ispred jednog splava na Novom Beogradu u saizvršilaštvu počinili krivično delo ubistvo u pokušaju.

DOBIO NOŽ U LEĐA

Sumnja se da su uhapšeni policajci, koji u tom trenutku nisu bili na dužnosti, razoružali tridesetogodišnjeg muškarca koji je u ruci držao pištolj, tako što su mu pokazali službene legitimacije. Nakon toga oštećenom prilazi muškarac, koga je policija identifikovala i za njim intenzivno traga, i zadaje mu više uboda nožem u predelu leđa.

Policijska traka, ubistvo, krvav nož, napad

Policajci nisu bili na dužnosti, Foto-ilustracija: Milena Đorđević, Profimedia/Alamy

Istovremeno, osumnjičeni D. B. i D. V. nogom zadaju oštećenom više udaraca u predelu glave i tela, dok je N. J. uzeo oružje koje je oštećeni muškarac odbacio, nakon čega je pištolj stavio za pojas i potom se udaljio sa lica mesta, umesto da preduzme neophodne zakonske radnje prema izvršiocima krivičnog dela.

PRITVOR OD 30 DANA

Povodom ovog događaja uhapšeni policajci napisali su izveštaj neistinite sadržine.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu trojici osumnjičenih je određeno zadržavanje, nakon čega im je sudija za prethodni postupak, po nalogu tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!