Istraga.ba tvrdi: Bolesno ljubomorni Nermin mislio da ga Nizama vara sa vođom bande čiji je bio član
May 28, 2024

Istraga.ba tvrdi: Bolesno ljubomorni Nermin mislio da ga Nizama vara sa vođom bande čiji je bio član

3 min read

Prema pisanju medija, Sulejmanović je bio pripadanik ozloglašene kriminalne grupe iz Gradačca čiji je vođa Elvir Kuduzović, za koga je ubica umislio da je ranije bio u vezi sa njegovom ženom

Nermin Sulejmanović (35) iz Gradačca u BiH koji je petak ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović (38) pred njihovom devetomjesečnom bebom, pa ubio dva mještanina i na kraju sebe, bio je bolesno ljubomoran.

Prema pisanju medija, Sulejmanović je bio pripadanik ozloglašene kriminalne grupe iz Gradačca čiji je vođa Elvir Kuduzović, za koga je ubica umislio da je ranije bio u vezi sa njegovom ženom.

Kako prenosi portal Istraga.ba, noć prije nego što će Nermin Sulejmanović započeti svoj krvavi pohod, na području Brčko distrikta su zapaljena dva skupocjena automobila, koja su bila u vlasništvu Elvira Kuduzovića.

Posljednji veći posao za Kuduzovića Sulejmanović je, navode, odradio je petnaestak dana prije masakra u Gradačcu. Istraga.ba piše da su oteli jedan BMW mladiću iz Posavine (ime poznato redakciji Istrage) koji je je bio na kamati kod Elvira Kuduzovića.

Međutim, ono što je donekle remetilo odnose Kuduzovića i Sulejmanovića bilo je Nerminovo uvjerenje da je njegova nevenčana supruga Nizama ranije bila u ljubavnoj vezi sa njegovim šefom.

Stoga istražni organi sumnjaju da bi paljevina Kuduzovićevih automobila mogla da ima veze sa Nerminom Sulejmanovićem i masakrom koji je uslijedio.

Portal Istraga.ba navodi da je Sulejmanović bio povezan sa glavnim mafijaškim bosom iz Gradačca Elvirom Kuduzovićem čiji je veći dio grupe “pao” 2013. godine. U optužnici protiv Elvira Kuduzovića njegovog brata Alena, zatim Reše Kuduzovića, Emira Ademovića, Marka Šokčevića, Amera Emića Ismara Kapetanovića, Emira Delića i Elvedina Mašića je navedeno da su u periodu od 2006. do 2013. organizovali grupu koja je počinila više iznuda, zelenaštava, prevara, teških krađa, držanja oružja i drugih krivičnih djela.

Optuženi Emir Ademović je bio pripadnik MUP-a Tuzlanskog kantona. On je blisko sarađivao sa kriminalnom grupom Elvira Kuduzovića zbog čega je, navodi portal, i osuđen za krivično djelo odavanje službene tajne i zloupotrebu položaja.

Alen Kuduzović, brat Elvira Kuduzovića se nagodio sa Tužilaštvom TK i dobio kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca. Međutim, umjesto i zatvor, on je pobjegao u Hrvatsku. Upravo u Hrvatskoj dolazi do izražaja veza Kuduzović-Sulejmanović.

Sulejmanović hapšen u Hrvatskoj
Zajedno sa Alenom Kuduzovićem, bratom Elvira Kuduzovića, masovni ubica iz Gradačca Nermin Sulejmanović hapšen je u Hrvatskoj u okviru akcije Nikita. Njih dvojica su, naime, bili dio kriminalne grupe koja je iz Albanije do Hrvatske (uhapšeni kod Primoštena) prebacila 806 kilograma marihuane.

Sulejmanović je, zajedno sa Kuduzovićem, bio zadužen za istovar droge koja je brodom ‘Poslušan’ 2014. godine prebačena u Hrvatsku. Vođa te kriminalne grupe bio je državljanin BiH Nikola S. Sulejmanović je priznao krivicu i nakon okončanja postupka vratio se u BiH gdje, kako navodi Istraga.ba, nastavlja da radi za kriminalnu grupu Elvira Kuduzovića.

Sobą za mučenje
Kada su pripadici policije prije deset godina sproveli akciju “Butik”, i razbili kriminalnu grupu Elvira Kuduzovića, u njegovoj je kući, pored privatne teretane, pronađena je soba za mučenje. Tu je, prema informacijama Istrage, povremeno bio angažovan i Sulejmanović.

“Nije mi prvi put da ubijem”, podsjeća portal šta je Sulejmanović rekao u jednom od obraćanja tokom svog ubilačkog pohoda. Ipak, ostaje nepoznato da li je i koga prije kobnog 11. avgusta ubio Sulejmanović, jer nikad za to nije procesuiran.

Međutim, Nermin Sulejmanović je bio osuđen za pokušaj ubistva u Gradačcu. Portal Istraga.ba navodi da je, u saradnji sa Elvirom Kuduzovićem i njegovom porodicom, 2005. godine metalnom šipkom pretukao radnika E.Dž. u Gradačcu, za šta je osuđen na pet i po godina zatvora. Kuduzović i drugi organizatori su, navode, tada pobjegli u Mađarsku i nisu procesuirsani.

(Telegraf.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!