KAD JE NAJBOLJE UZIMATI VITAMIN D:Ujutru ili uveče? Otkrivamo najvažniji SAVJET
April 19, 2024

KAD JE NAJBOLJE UZIMATI VITAMIN D:Ujutru ili uveče? Otkrivamo najvažniji SAVJET

2 min read

Vitamin D je temeljan za snagu kostiju, mišića, zuba, kao i za cjelokupni neosjetljivi okvir. Kada ga uzimati – u prvom dijelu dana ili navečer? Evo što je nedvojbeno značajno!

Postoji još nešto i više se raspravlja o potrebi uzimanja poboljšanja vitamina D, osobito tijekom hladnijeg doba godine, budući da unutra ulažemo više energije.

Zbog manje otvorenosti dnevnom svjetlu, tijelo ne može unijeti dovoljno ovog nutrijenta koji je važan za snagu kostiju, zuba i mišića. Njegov značaj za praćenje otpora potaknuo je stručnjake da zahtijevaju poboljšanja. Kako god bilo, mnogi razmišljaju kada je pametnije uzeti ovaj značajan nutrijent – u prvom dijelu dana ili navečer?

Postoje znakovi da vitamin D utječe na prirodu odmora, pa se zaključuje da bi bilo pametnije uzimati ga navečer. Bilo kako bilo, postoji i nekoliko izvještaja o slabom pokazivanju, što je pojašnjeno mogućim sukobom s stvaranjem melatonina. Za sada će više stručnjaka predložiti da uzimate vitamin D na početku dana, uglavnom jer ga čini jednostavnijim za pojedince i manje su skloni da ga se ne sjećaju.

Još jedna značajna komponenta utječe na ovaj prijedlog. Asimilacija ove hranjive tvari najbolja je uz ekstravagantniju gozbu, koja ima adekvatan broj čvrstih masnoća, a to je – općenito govoreći – doručak. Ne dolikuje navečer jesti toliku količinu, a navečer uzimati vitamin D, onda, u tom trenutku, neka bude uz ukusnu poslasticu ili eventualno nekoliko orašastih plodova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!