LUKA CE BITI KAO U PRICI SAMO POSADITE OVU BILJKU PORED Niste ni svjesni kako ce se prinos Udvostrucit
April 25, 2024

LUKA CE BITI KAO U PRICI SAMO POSADITE OVU BILJKU PORED Niste ni svjesni kako ce se prinos Udvostrucit

4 min read

Oštre biljke svojim mirisima odbijaju smetnje povrću, pa ih je sjajno postaviti uz rub gredice, a prostor možete iskoristiti tako što ćete razne vrste povrća smjestiti jedno uz drugo.

U rasadniku povrća bitno je zamijeniti biljke koje imaju različite preduvjete. Općenito, ovo se rješavalo usjevima, no danas se pokazalo da su miješana društva progresivno poznata. Uspostavljanje nekoliko jedinstvenih biljaka na sličnoj gredici koristi prostor, pa su miješani usjevi posebno prikladni za skromnije rasadnike. Dok su na poljima biljke zasađene u ravnim linijama s puno prostora između njih za rad s ulazom u veliku opremu, u rasadniku se ne bismo uznemirili nešto gušće postavljenim biljkama. Trčanje protiv norme.

U miješanoj kulturi, kao iu prirodi, biljne mreže se razvijaju blizu jedna drugoj tijekom sezone razvoja. Stoga njihovo lišće zasjenjuje prljavštinu i štiti njezinu vlagu od nestanka. Temeljito ispitan miješani usjev na samotnoj gredici trebao bi upotpunjavati jedan drugog, i iznad i pod zemljom.

Biljke treba birati tako da ne ugrožavaju jedna drugu svojim lišćem i organskim proizvodima, a općenito mora biti dovoljno mjesta za svjetlost i zrak. Simfonijsko nadopunjavanje posebno je značajno u području korijena. Korijenasto povrće izvanredan je dodatak zelenom povrću, dok bi biljke slične obitelji mogle tražiti podzemni prostor.

Bitno je udružiti se s ustanovama koje ne crpe slične tvari iz prljavštine i nisu nemoćne prema sličnim bolestima. Na primjer, nije dobro postaviti paprike blizu rajčice, međutim kupusnjače će u potpunosti iskoristiti prostor ispod rajčice i postati sigurnije jer rajčice ispuštaju tvari koje odbijaju kupusne bube. Sjajno je zapamtiti nekoliko začina za rasadnik jer on s vremena na vrijeme djeluje na okus biljaka koje se razvijaju blizu njega. Sukladno tome, rani krumpir zasađen kimom i korijanderom ukusniji je od očekivanog. Kopar i mrkva imaju usporediv odnos, zapravo bi se mogli posaditi zajedno u jedan stup. Osim toga, rotkvice posađene blizu izbočine bit će ekstravagantnijeg okusa.

Repa
Cikla se bolje razvija kad god je zasađena s lukom, kolerabom, bosiljkom, grahom, zelenom salatom, kupusom ili rajčicom. U slučaju da je posađen blizu luka, odbija nekoliko buba i korova.

Patlidžan
Možete pokušati zaštititi patlidžan od dosadnih napada postavljanjem amaranta ili graha blizu njega.

mladenački luk

Nakloniti se
Luk se obično sadi blizu mrkve jer odbija mrkvu, a mrkva odbija lukovu muhu. Pod pretpostavkom da kamilicu posijete blizu luka, poradit ćete na njezinom mirisu.

Rajčica

Bosiljak odbija bjelicu (Trialeurodus vaporarium). Djeluje na dobar način za rajčice. Posadite tri presadnice bosiljka blizu svakog repa rajčice. Odlični susjedi rajčicama su zelena salata, cikorija, češnjak, korabica, mrkva, kukuruz, grašak, rotkvica, suncokret, luk, češnjak, cikla, celer i kim. Neadekvatno se slaže s komoračem i graškom, a atraktivno ga je uspostaviti što dalje od krumpira koliko se moglo očekivati.

Blitva
Nije pretjerano nadmoćan, pa će mu veliki susjedi biti mrkva, niski grah, radič, rotkvice i kupus.

Češnjak

Posađen u blizini ruža tjera uši. Kad god se posadi oko stabala organskih proizvoda, uvjerljiv je protiv moljaca prirodnih proizvoda. Zaštita od uvrtanja listova breskve i krastavosti jabuke. Blizu rajčice odbijaju parazite. Ipak, grah, grašak i kupus ne podnose njegovu blizinu.

Brokula
Zasađeno koprom ili mentom bolje se razvija. Pozitivno djeluje i na jagode.

Grah
Niski grah je izvrstan za sađenje suncokreta ili cikorije jer voli nepotpunu hladovinu. Širok raspon graha sjajan je za sadnju s kukuruzom, krumpirom, kukuruzom i celerom s obzirom na to da ove biljke zahtijevaju tonu dodataka, a grah fiksira dušik. Sumnjivo je da će vas gnjaviti pod pretpostavkom da su petunije posađene blizu njega. Dalje se razvija uz čubar.

grah3

Grašak
Uspostavljanje graška s kukuruzom osnažuje razvoj kukuruza. Veliki susjedi graška su zelena salata, koleraba, kopar, mrkva, radič, kupus, komorač, tikvice i rotkvice. Grozni susjedi su luk, češnjak, krumpir, rajčica, poriluk i visoki grah.

Jabuka

U slučaju da vlasac posadite blizu jabuke, više ne volite dobiti šugu ili jabučnu fuzikladiju (Venturia inaequalis). U blizini nje je sjajno postaviti pelin koji štiti od ušiju, kao i djetelina koja dušikom pojačava prljavštinu.

jabuka3

Krastavac
Odlični susjedi krastavcima su luk, češnjak, zelena salata, kopar, niski grah, cikla, anis, visoki grah, celer, kupus, komorač, korijander i kim. Užasno – krumpir, rajčica, cikorija i rotkvice.

Krumpir
Da biste izgradili svoju opoziciju, posadite malo hrena blizu krumpira. Sjajno

susjedi krumpiru su dodatno koleraba, grah, grah, menta, špinat, gladiole, kim i baršun.

krumpir 10

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!