Njemačka firma nudi posao državljanima BiH, netto plata 2400 euro – jezik nije obavezan
December 7, 2023

Njemačka firma nudi posao državljanima BiH, netto plata 2400 euro – jezik nije obavezan

1 min read

Mnoge države Evrope suočavaju se sa ozbiljnim manjkom vozača raznih kategorija. Sa tim problemom se suočava i Bosna i Hercegovina i on postaje sve gori. Prema tome, u Evropi rastu plate vozača, a naše tržište to ne može pratiti.

Stoga se dešava da u našoj zemlji sve više penzionera biva angažirano za ovaj posao, jer mlađi ljudi masovno odlaze. Osim toga, sve više stranih firma i agencija na našem tržištu angažiraju radnu snagu za ovaj posao nudeći unosne uslove.

Jedna od njih je Mars Recruiting d.o.o Sarajevo, član globalne porodice Mars Holding Grupacije, sa sjedištem u Nürnbergu (Njemačka). Ova firma objavila je oglas za naše vozače za rad u Njemačkoj nudeći uslove kakve u našoj zemlji niko ne može ponuditi. Oni traže vozače kamiona C i CE kategorije, a njemački jezik nije obavezan.

Nude plate do 2.400 eura netto, godišnji odmor 24 dana i ugovor na neodređeno vrijeme. Zbog ovakvih uslova, čak će se i državne kompanije u BiH, poput sarajevskog GRAS-a, uskoro naći u ozbiljnim problemima kada je riječ o radnoj snazi.

Privatne firme već dugo ne mogu naći dovoljno vozača.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!