OBJAVLJEN DRAMATIČNI SNIMAK! NEVRIJEME ZAHVATILO SLOVENIJU, STIŽE U HRVATSKU: Pogledajte Prizore (VIDEO)
December 7, 2023

OBJAVLJEN DRAMATIČNI SNIMAK! NEVRIJEME ZAHVATILO SLOVENIJU, STIŽE U HRVATSKU: Pogledajte Prizore (VIDEO)

2 min read

Hladna fronta sa sjeverozapada donosi Hrvatskoj novo grmljavinsko nevrijeme u utorak. Žuti alarm upaljen je za pet regija, a prema DHMZ-u nevrijeme će krenuti iz Slovenije prema Hrvatskoj

Jako nevrijeme koje slovenski meteorolozi najavljuju za večeras pogodilo je gotovo cijelu zemlju. Pojavile su se prve oluje koje se kreću u smjeru sjeveroistoka, a do večeri će pokriti veći dio Slovenije te prelaziti prema Hrvatskoj.

Slovenska agencija Neurje najavila je najgore nevrijeme na sjeverozapadu i zapadu zemlje, a jutros je objavljena i karta na kojoj je cijela Slovenija, ali i sjeverna i središnja Hrvatska te istarski poluotok, obojena narančastom bojom koja označava jako, potencijalno opasno nevrijeme.

Nevrijeme je na području Slovenije započelo iza 18 sati. Jedna grmljavinska fronta došla je iz smjera Ptuja do Hrvatskog zagorja, dok je druga grmljavinska fronta ušla iz Italije u Sloveniju. Hrvatska je, pogledamo li meteorološke radare, sa sjeverne i sjeverozapadne strane okružena kišom i grmljavinskim nevremenom.

https://www.facebook.com/watch/StormchasersSlovenija/?ref=embed_video

DHMZ je također upozorio na pojavu olujnog nevremena pri čemu se očekuje postupni porast naoblake sa zapada.

Ponajprije se na sjevernom Jadranu i sjeverozapadu unutrašnjosti očekuje mjestimična kiša i pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće jače izraženi, a navečer i u noći na srijedu proširit će se na istok i jug. Vjetar većinom umjeren jugozapadni i jugoistočni, navečer uz pljuskove prolazno jak sjeverni. Na Jadranu južni i jugozapadni u okretanju na jugo.

Prolazak olujnog pojasa bit će popraćen jačim udarima vjetra i pljuskovima, a opet će biti moguća lokalna tuča.

Prognoza oluja na stranici Neurje.si za prvi dan kolovoza označila je 1. stepen opasnosti za cijeli pojas od Italije preko Hrvatske i Mađarske.

U Italiji je navodno došlo i do pojave pijavica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!