One su najbogatije Srpkinje, a za jednu najverovatnije niste ni čuli (FOTO)
May 19, 2024

One su najbogatije Srpkinje, a za jednu najverovatnije niste ni čuli (FOTO)

3 min read

Neke od naših dama uplovile su vezu sa uspešnim biznismenima koji zahvaljući svom poslovanju zarađuju milione, a neki i milijarde. Iako su udate (ili bile udate) za bogataše, one imaju svoju profesiju i svoja zanimanja.

Jedna od najbogatijih Srpkinja jeste svakako Aleksandra Meljničenko. Bivša članica grupe “Models” i manekenka uveliko u braku sa ruskim biznismenom Andrejom Meljničeknkom, čije se bogatsvo procenjuje na 13,8 milijardi dolara. Njih dvoje, kao što je poznato, imaju dvoje dece, ćerkicu Taru i sina Adrijana.

Sandra i Andrej Meljničenko

Sandra i Andrej Meljničenko Foto: Profimedia/AFP/RIA Novosti/Valeriy Levitin

Sandra i Andrej često putuju širom sveta, i to svojom luksuznom jahtom.

Andrej Meljničenko jahta

Jahta Andeja Meljničenka Foto: Profimedia/AFP

Jelena Bin Drai je nekadašnja mih Jugoslavije i udata je za šeika Saida Bin Draia, čije se bogatsvo procenjuje na 2 milijarde dolara. Kako prenosi “Blic”, ona je vlasnica kozmetičkog salona i obdaništa u Dubaiju. Takođe, poseduje i modnu liniju skupocenih haljina. Jelena i Said imaju troje dece, ćerku Asju i sinove Halila i Hamdana.

Jelena Said Bin Drai

Jelena i Said, Foto: Instagram/jelenabindrai

Ivana Berendika, takođe nekadašnja članica grupe “Models”, važi za jednu od najbogatijih Srpkinja.Ona je udata za Tomasa Jermoluka, u čijoj radnoj biografiji njenog piše da je bio predsednik vodećeg svetskog internet portala “Eksitel houm” i bivši predsednik upravnog odbora vodećeg provajdera kablovskog interneta “CEO”. Danas s partnerom Džimom Klarkom vodi kompaniju čija su specijalnost rizične investicije, a koja je finansirala Lerija Pejdža i Sergeja Brina, osnivače najpoznatijeg internet pretraživača Gugla.

Ivana Berendika

Ivana Berendika Foto: Instagram/armedelamour

Slavica Radić, eks Eklston, Riječanka srpskog porekla, bila je 23 godine u braku sa nekadašnjim vlasnikom Formule 1 Bernijem Eklstonom, čije se bogatsvo procenjuje na 3,1 milijardi dolara. Njih dvoje imaju dve ćerke, Tamaru i Petru. Kako je prošle godine preneo sajt Celebrity Net Worth, Slavica je inkasirala 1,2 milijarde dolara.

Bernie Ecclestone, Slavica, razvodi

Berni Eklston i Slavica Eklston Foto: Profimedia/AFP

Modna kreatorka Marijana Mateus svojevremeno je bila u braku sa biznismenom Miodrag Kostićem, s kojim je dobila troje dece, sina Aleksandra i ćerke Dajanu i Anđelu. Nakon razvoda od Kostića, udala se se nekadašnjeg fudbalera Lotara Mateusa, od koga se ranije razvela.

Marijana Mateus

Marijana Mateus Foto: Telegraf

Jelena Đoković je supruga najboljeg srpskog i svetskog tenisera Novaka Đokovića. Nole, kao što je poznato, nalazi se na 55. mestu ovogodišnje Forbsove liste najplaćenijih osoba, pri čemu je inkasirao preko 50 miliona dolara.

Jelena je, kao što je poznato, na čelu fondacije “Novak Đoković”.

Novak Đoković Laureus

Jelena i Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Za manekenku i glumicu Ivanu Božilović najverovatnije mnogi nisu čuli. Ona je udata za Endrua Fajerstouna, praunuka osnivača kompanije za proizvodnju guma “Firestone”. O njihovom zajedničkom životu se ne zna mnogo.

– Danas je 12 godina od kako sam upoznao Ivanu. Kakve su šanse da dečko iz Los Olivosa upozna devojku iz Beograda, iz Srbije i da završe zajedno i ostatak života provedu zajedno?! Nisam siguran da li je to bila sreća ili šta, ali sam siguran da me je srce dovelo do tebe – napisao je svojevremeno Endru.

(Telegraf.rs/”Blic”)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!