Ovo je 10 najljepših žena na svijetu: Matematički dokazano! NEMA ŠANSE DA POGODITE KO JE NA MJESTU BROJ 1.
February 21, 2024

Ovo je 10 najljepših žena na svijetu: Matematički dokazano! NEMA ŠANSE DA POGODITE KO JE NA MJESTU BROJ 1.

1 min read

Neki ljudi su ljepši od drugih, a izgleda da za to postoji i naučno objašnjenje . sve što je lijepo na svetu, predmet je pravila “zlatnog odnosa”. Jednostavnije rečeno, sve što se smatra lijepim, to je i proporcionalno, pa ni ljudsko lice nije izuzetak.

Kako se ljepota matematički mjeri?

Morate da izmerite dužinu i širinu lica, a onda prvi broj podelite sa drugim. Ako je rezultat 1.62 (Fi – broj zlatnog odnosa), lice vam je savršeno.

U obzir treba uzeti i druge mjere, kao što je razdaljina između najniže tačke brade i vrha nosa, zatim udaljenost između vrha nosa i središnje tačke između očiju, pa i razdaljinu između te tačke i tačke na kojoj počinje kosa iznad čela. Ako su te tri brojke identične, osoba se smatra lijepom.

Računaju se i druge stvari, koje bi za ljepotu takođe trebalo da iznose 1.62 – širina usana dijeli se sa njihovom visinom, kao i dužina nosa sa njegovom širinom. Takođe, dužina ušiju treba da bude jednaka dužini nosa, dok širina oka treba da bude jednaka razdaljini između očiju.

Čuveni američki plastični hirurg dr Džulijan de Silva istraživao je i pomoću matematičkog računanja sastavio listu deset najljepših poznatih žena na svijetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!