POGLEDAJTE KOJE PROIZVODE NE TREBAJU KORISTITI ŽENE 50+Izgledat ćete starije i neuredno
June 18, 2024

POGLEDAJTE KOJE PROIZVODE NE TREBAJU KORISTITI ŽENE 50+Izgledat ćete starije i neuredno

2 min read

Doznajte pet stvari koje vizažisti savjetuju da ne koriste žene starije od 50 godina.
Što se tiče šminke, gotovo svaka žena ima barem jedan omiljeni proizvod. Međutim, baš kao što se rutina njege žene treba mijenjati kako stari, isto bi pravilo trebalo vrijediti i za šminku. Razlog je jednostavan: korištenje iste tehnike šminkanja ili proizvoda ponekad može uzrokovati više štete nego koristi, pa čak i učiniti da izgledate starije.
Kao rezultat toga, stručnjaci su raspravljali o stvarima na koje treba obratiti posebnu pozornost kada navršite 50 godina te o proizvodima kojih se trebate kloniti… Puderi u kamenu i puderu Ako imate više od 50 godina i izdašno nanosite podlogu u kamenu ili puderu, treba prestati što je prije moguće. Budući da ovakva formula povećava sve pore ili bore i čini vas starijima, preporučuju se kremasti proizvodi.

  1. Korektor za podočnjake Većina vizažista slaže se da žene starije od 50 godina nikako ne bi trebale koristiti korektor jer je koža oko očiju nježna i s vremenom se stanji.
    Tri frizure koje će vas učiniti starijima: Ako želite izgledati mlađe, trebali biste ih se kloniti. Također, ovaj dio oka je jedan od prvih koji se bori, pa ćete upotrebom previše proizvoda naglasiti upravo ono što ne želite i učiniti teksturu intenzivnijom. Kao rezultat toga, prema elle.rs, savjetuju stručnjaci da čak i ako morate koristiti ovaj proizvod, trebate to činiti umjereno i samo tamo gdje je to apsolutno neophodno. Također preporučuju zamjenu standardnog svjetlijeg korektora onim koji korigira boju.
  2. Svjetlucava rumenila Puno rumenila sadrži previše svjetlucavih sastojaka. Unatoč navedenoj svrsi isticanja jagodica, ova vrsta proizvoda lako može rezultirati okruglim licem bez definicije. Nanesite rumenilo na najvišu točku obraza. Mat rumenila bolje izgledaju na starijoj koži.
  3. Pretjerano korištenje sjajila za usne Unatoč raširenom mišljenju da će sjajilo za usne učiniti da izgledaju mlađe, to nije uvijek slučaj. Pregusto sjajilo za usne samo će se razmazati preko ruba usana i učiniti da izgledate “kašasto”, što očito nije ono što itko želi. Stručnjaci preporučuju eksperimentiranje kod kuće pred ogledalom kako biste utvrdili što vam najbolje odgovara, koristeći minimalnu količinu i formule koje nisu previše sjajne.
  4. Eyeliner ili crna olovka za oči može izgledati oštro na kapku, čak i ako imate jako velike oči. Vizažisti vam savjetuju da umjesto njih koristite smeđe olovke ili olovke za oči ili da nanesete smeđu sjenu s česticama poput olovke za oči. Ovaj učinak se javlja kada se koža stanji kako starite. Kada se nanese na tri četvrtine oka, ova olovka za oči stvara najnevjerojatniji učinak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!