PROST RECEPT ZA OBARANJE ŠEĆERA U KRVI:Jeftina namirnica čini čuda za zdravlje i dijetu
December 10, 2023

PROST RECEPT ZA OBARANJE ŠEĆERA U KRVI:
Jeftina namirnica čini čuda za zdravlje i dijetu

1 min read

Najčešći znakovi dijabetesa su pretjerana žeđ i glad, umor, naglo debljanje ili gubitak težine, sporo zacjeljivanje rana, učestalo mokrenje, mučnina i problemi s vidom. Budući da je prehrana jedan od glavnih čimbenika, važno je kontrolirati skokove u krvi šećer.
Prema medicinskim stručnjacima, do dobi od pedeset godina inzulinska rezistencija može pogoditi jednu od tri osobe. Preventivne mjere uključuju zdravu prehranu, redovitu tjelesnu aktivnost i dovoljno sna. Posljednjih godina provedeno je više istraživanja o učincima lanenog sjemena na zdravlje, osobito kod osoba s visokim šećerom u krvi.
Ailsa Hitchens, nutricionistica, izjavila je: “Jedno je istraživanje potvrdilo da su ljudi koji su jeli 30 grama lanenih sjemenki dnevno imali nagli pad ključnih markera.” Stoga pomiješajte oko tri žlice mljevenih lanenih sjemenki s jogurtom. Koristite jogurt s nižim udjelom masti idealno je.”
Topiva vlakna ključna su komponenta ove žitarice jer privlače šećere i masnoće te pomažu u izbacivanju viška iz organizma koji se ne može iskoristiti kao energija. Apsolutno ne može zamijeniti zdravu prehranu.
Jaja, zeleno povrće, kupusnjače poput brokule, smeđa riža i soja – svi bi trebali biti na jelovniku, smatraju nutricionisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!