“Putuj, sa druge strane reke… Tamo se leti bez kajta, tamo ne moraš ni da mašeš krilima”
February 21, 2024

“Putuj, sa druge strane reke… Tamo se leti bez kajta, tamo ne moraš ni da mašeš krilima”

2 min read

Govor koji je Niggor posvetio svom velikom prijatelju slomio je i one sa najtvrđim srcem, a i sam je jedva smogao snage da izgovori sve što je imao.

– Tišina. Ne prekidajmo je. Prekinućemo trenutak koji postaje večnost. Ćutimo. Pustimo da juče napravi danas lepše nego sutra. Ne prekidajmo je. Reči nisu dobrodošle. Čak ni one koje nam se čine najveselijim, jer nisu kadre da sve uzdignu. Mi nismo sposobni da govorimo o smrti, možemo samo da verujemo da je rođenje važna stvar, a smrt samo sitnica koja ne prekida besmrtnost. Ćutimo. Neka se čuje tišina. Ne prekidajmo je! Pustimo je da pobedi tamu. Nažalost, Bog uzima samo najlepše cveće. To je tuga za sve nas. Porodicu, prijatelje. Ali Bog ima svoj plan. Mi, grešni, pokajani, tek se osvestimo onda kad izgubimo najdraže prijatelje.

– Dragi moj Dalibore, šta da ti kaže tvoj prijatelj? … Putuj, sa druge strane reke, tamo se leti bez kajta, tamo ne moraš ni da mašeš krilima… Tamo te čekaju moji prijatelji Duško i Nebojša. I nema sumnje da ćete vas trojica biti hip-hop trio univerzuma, koji neće imati konkurenciju. A ja, evo, tu sam. Doći će i jedan dan kad svi moramo da odemo. Kad ću morati da odem i ja. A do tada, svi mi, i ja, čuvaćemo uspomenu na tebe, na tvoju dobrotu, na tvoj osmeh, na tvoju muziku… A do tada, vidimo se. Kad budem došao gore, imaćemo jednu lozinku. A to će biti zvižduk. Znaćete da sam to ja. Počivaj u miru.

Nigor, Niggor, Sahrana Dalibora Andonova Grua

Niggor i Gru bili su dugogodišnji bliski prijatelji/Foto: Instagram/niggorlegalazic

Prema nezvaničnim rezultatima obdukcije, Dalibor Andonov Gru je od jakih udaraca u vodu zadobio dva preloma kičme, nakon čega se udavio. Spasa mu nije bilo, iako su njegovi drugari sa kojima je bio na kajtingu brzo reagovali. Gru je bio iskusan u surfovanju kajtom i uživao je u njemu 20 godina.

Bio je ljubitelj adrenalina i ekstremnih sportova, motora, osnivač hip-hopa u Srbiji, voljen među kolegama i onima koji ga čak nisu ni poznavali, veliki čovek i Beograđanin koji nikada neće biti zaboravljen. 

Za sobom je ostavio neutešnu suprugu Danicu i sinove Vuka i Relju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!