Ratko (71) Bacio Bombu Na Radnike Koji Su Došli Da Mu Isključe Struju Radi Duga! Tri Radnika Jako Teško Povrijeđeni (FOTO)
June 15, 2024

Ratko (71) Bacio Bombu Na Radnike Koji Su Došli Da Mu Isključe Struju Radi Duga! Tri Radnika Jako Teško Povrijeđeni (FOTO)

3 min read

Incident se dogodio u jutarnjim časovima u Ulici Jana Žiške u Pakracu u Hrvatskoj. Kako je rekla šefica bolnice u Pakracu Marina Major, dvojica radnika su stabilno, imaju višestruke povrede od šrapnela, jedan po celom telu, drugi po desnoj strani abdomena. Treći je u kritičnom stanju, život mu je ugrožen te je prebačen u Zagreb.

Radnici HEP-a parkirali su službeni kamion ispred kuće, odmah kraj bandere. Nakon što su mu pozvonili na vrata, rastrojen je izašao iz kuće i ubrzo bacio bombu na njih.

Geleri su pogodili svu trojicu radnika HEP-a, a najgore je prošao 52-godišnji D.M. koji je zadobio teške povrede glave i trbuha. On je brzo prebačen u pakračku bolnicu gde su utvrdili da mu je život ugrožen te ga malo posle 13 sati poslali u KBC Zagreb.

D.M., koji je najteže stradao, razveden je i sam je živeo u svojoj kući u Pakracu. Poslednje vreme provodio je s devojkom. Nadalje, 55-godišnji I.O., inače otac troje dece, pretrpeo je lakše povrede i leči se u pakračkoj bolnici.

– Supruga mu je verovatno u bolnici, nikoga vam nema sada u kući. Dobar je to čovek, visok, stvarno sused kakav se poželeti može, o njemu se samo sve lepo može reći. Eto, tako dobar čovek da tako nastrada ni kriv ni dužan, samo je radio svoj posao, Bože dragi – priča jedna komšinica koja je želela da ostane anonimna.

Što se trećeg radnika HEP-a tiče, reč je o 53-godišnjaku za kog se isprva mislilo da je prošao bez povreda, ali naknadno je zatražio lekarsku pomoć. Osim velikog šoka, pretrpeo je lakše povrede.

Takođe, ovo nije prvi put da HEP-ovci imaju problema u ovakvim situacijama. Već su znali da traže pratnju policije za pojedine intervencije isključivanja struje jer se znalo dogoditi da im dužnici prete nasiljem nakon što im se najavi isključenje.

Kako pišu hrvatski mediji, dosad nije bio policijski prijavljivan i ničim nije skretao pažnju na sebe. Komšije su rekle da je bio teže naravi, ali da nikad s njim nisu imali problema. Milorad se, kažu komšije, nije opirao hapšenju.

Jedna komšinica je rekla za Ratka da je “malo otišao sa živcima”.

– Pa kao da je malo sa živcima otišao. Žena mu je umrla pre dve godine, možda ga je i to teško pogodilo. Lepa je bila, Jovanka. Umrla žena, rak je imala. A on je ostao sam tu. Jedno je vreme bio i u kući u Ožegovcima (mesto nedaleko od Pakraca), ali valjda nije ni tamo mogao biti ni s kim. Živci su mu otišli, teško mu je bilo. Ima dva sina, jedan mu živi u Holandiji, a drugi je u Srbiji. Ali decu mu ne znam. Nesreća je to, velika, dete moje. Stradali ljudi ni krivi ni dužni – ispričala je komšinica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!