“Rekla sam mu: ‘Ubij me, ja više neću ovako da živim’…”
May 19, 2024

“Rekla sam mu: ‘Ubij me, ja više neću ovako da živim’…”

2 min read

Žena mora pre svega da bude finansijski samostalna u odnosu na svog muža. Mnoge od tih žena nemaju posao, čak nemaju ni školu – navela je Ceca probleme zbog kojih žene dolaze u situacije da ćute i trpe.

Svetlana Ceca Kitic (59) žena je koju život nije mazio, pa je doživela i preživela teške stvari, uključujući i fizičko nasilje.

Bivša rukometašica, zvanično naša najbolja igračica svih vremena, sada je javno govorila o nasilju, ispričavši momenat kada je odlučila da preseče i po svaku cenu se rastane od tadašnjeg supruga.

Kako je rekla, po cenu života bila je spremna da prekine agoniju.

– Žena mora pre svega da bude finansijski samostalna u odnosu na svog muža. Mnoge od tih žena nemaju posao, čak nemaju ni školu. Ja se od svoje šesnaeste godine izdržavam od rukometa i nikada nisam zavisila od nekoga. Ipak, nekada vas zadržavaju neke druge stvari kao što su deca, ili patrijarhalno vaspitanje i želja da sačuvate porodicu. Ja sam sa svojim tadašnjim mužem nasilnikom u jednom momentu došla do te tačke da sam mu rekla: “Ubij me, jer ja ovako više neću da živim” – rekla je Ceca Dašić Kitić.

Svetlana Ceca Kitić

Svetlana Ceca Kitić, Printskrin: Youtube/Happy Tv

Podsetimo, Ceca je početkom 2018. godine suočavala sa velikim problemima. Nije bila u situaciji da otplaćuje kredit u švajcarcima, a i zdravlje joj se u tom periodu pogoršalo.

– Ja sam obećala da neću da se sekiram, ali je to jače od mene. Prvih dana mi je bilo najgore, plakala sam krijući se od dece. Meni ne treba ničija milost. Sad Mara (ćerka) kaže da će ona prodati bubreg da reši stvar. To joj, naravno, neću dozvoliti ni u ludilu. Niti mi pada na pamet da se ubijam- rekla je Ceca u aprilu 2018. godine za magazin “Glorija”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!