REM pokrenuo postupak protiv “Hepija” zbog skandala koji je užasnuo sve
April 16, 2024

REM pokrenuo postupak protiv “Hepija” zbog skandala koji je užasnuo sve

2 min read

Posle emitovanja šokantnog sadržaja u kojem prostitutka Vida Kokić oralno zadovoljava učesnika “Parova” Uroša Anđelića – bez cenzure, televizija “Hepi” osuđena je od strane većine populacije Srbije. Produkcija “Hepija” oglasila se nakon toga i navela da do pokretanja postupka protiv njih neće doći, te da za tim nema potrebe jer je sve bila “igra učesnika”, to jest, samo simulacija oralnog zadovljavanja.

Međutim, iz REM-a ističu da je postupak protiv njih pokrenut i da će se u narednom periodu preciznije znati da li će televizija biti sankcionisana i na koji način.

– Od momenta pokretanja postupka dužni smo, po Zakonu o upravnom postupku, da u roku od osam dana (što je najkraći rok) pozovemo pružaoca medijske usluge na izjašnjavanje. Onda će se oni na sednici izjasniti o učinjenom prekršaju, a Savet odlučuje o eventualnim sankcijama – objasnila je Olivera Zekić ispred REM-a.

Kako je Olivera navela, najveći problem je to što REM nema ovlašćenje da sam sprovede sankcije ili odredi kaznu, zbog čega ovakvi sporovi traju dugo.

Parovi oralno zadovoljavanje, Uroš Anđelić i Vida Kokić

Oralno zadovoljavanje emitovano na “Hepi” TV/Printskrin: TV Happy

– Da li će i kada biti izrečene mere, to se nikad ne zna, jer nema hitnog postupka. Ukoliko služba za nadzor i analizu utvdi da je televizija “Hepi” načinila prestup, onda se sprovode kaznene mere koje mogu biti – opomena, javno upozorenje – gde televizija treba da pročita ono što REM izrekne dva puta u prajmtajmu i jednom objavi u novinama, kao i još dve kaznene mere – kaže Olivera i dodaje:

– Takođe, možemo da ih pošaljemo kod sudije za prekršaje, gde obično slučaj zastari, i postoji opcija da se zabrani neki format na 24 časa do mesec dana, ali ni to nije dovoljno efektivna kazna. Dokle god se REM-u ne omogući da ima ovlašćenje u vidu direktne kazne, neće biti ni adekvatnih sankcija za prestupe medija – pročula je Olivera Zekić.

Naša redakcija kontaktirala je Milomira Marića, glavnog urednika televizije “Hepi”, za komentar:

– Ne znam, ništa me to ne interesuje! – kratko je izjavio Marić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!