SIPAJTE OVO U ODVOD I NEĆE DOĆI DO ZAČEPLJENJA: Više nikada nećete morati da zovete vodoinstalatera
May 24, 2024

SIPAJTE OVO U ODVOD I NEĆE DOĆI DO ZAČEPLJENJA: Više nikada nećete morati da zovete vodoinstalatera

2 min read

Kako ne biste imali muke oko čišćenja kuhinje ili kupatila, ne bi bilo loše da preduzmete neke mere i budete što nežniji prema odvodima. Zašto?

Vodite računa da dlake u kupatilu ili ostaci hrane ne završe u odvodu. Jednom u dvije nedelje naspite u otvor sredstvo koje koristite za čišćenje wc šolje, a onda pustite da neko vrijeme teče vrela voda, ovo će dobro otpušiti cijevi i one će baš kao i sudopera i radne površine koje redovno čistite, takođe biti čista

Dakle, važno je da povedete računa o ovome kako ne bi došlo do problema. Čim se okupate, uklonite kosu, sve ostatke iz slivnika lagano pokupite maramicom i bacite.

Pored wc šolje neka vam stoji korpa za otpatke koja ima poklopac, ovde bacajte papir, a ne u šolju. Negdje su cijevi uže i lako može doći do začepljenja.

Ukoliko je kvar već tu, sve što treba da uradite je da skinete crijevo koje se proteže ispod lavaboa ili sudopere, izvadite iz njega sve ostatke, po mogućstvu uz pomoć velike igle za pletenje, ako je imate u kući, a zatim unutrašnjost sperite pod mlazom tople vode uz dodatak sredstva za čišćenje odvoda.

Ukoliko ni ovo ne pomogne, pozovite vodoinstalatera.

,,Ono što mi je ostalo u sjećanju iz škole, to jest domaćinstva koje smo mi tada imali, je sajvet profesora kako da održavamo cijevi. Sipaš sredstvo za čišćenje u odvod i onda pustiš vrelu vodu da teče neko vrijeme“, savjetuje domaćica koja je ovo probala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!