SVEKAR MI POSLAO SLIKU DONJEG VEŠA, MISLILA SAM DA JE GREŠKA: Kad mi je napisao sta želi da uradim ZGROZILA SAM SE, U KAKVU SAM SE KUĆU UDALA?!
April 17, 2024

SVEKAR MI POSLAO SLIKU DONJEG VEŠA, MISLILA SAM DA JE GREŠKA: Kad mi je napisao sta želi da uradim ZGROZILA SAM SE, U KAKVU SAM SE KUĆU UDALA?!

1 min read

Poznato je da su dJeca miks gena oba roditelja, ali ako je jedan roditelj dominantan, onda će deJca “povući” dosta toga upravo od tog roditelja. Naučnici su do sada u par navrata tvrdili kako djeca inteligenciju nasljeđuju isključivo od majke, ali šta nasleđuju isključivo od oca?

Lista od 7 karakteristika koje nasleđujemo od oca, objavljena je na sajtu semicwetik.ru, a ona glasi:

Mentalni poremećaji. Među onima koje muškarci prenose na svoje potomstvo, najistaknutiji su ADHD i šizofrenija.
Reproduktivno zdravlje. Istraživanja su otkrila da loš kvalitet spe*me može biti nasljedna patologija. Ovim slučajem, bebe začete kao rezultat vantjelesne oplodnje, vjerovatno će i same imati problema sa začećem.
Bolesti srca. Naučnici su otkrili da neki muškarci mogu biti nosioci neispravnih hromozoma, što povećava rizik od koronarne arterijske bolesti za 50%. Pod određenim faktorima, ovu osobinu nasljeđuju sinovi.
Pol. Nije tajna da su muški geni odovorni za pol bebe.
Rast. Interesantno je da rast zavisi od gena oca: što je otac veći, veća je i mogućnost da nasljednici budu visoki.
Boja očiju. Budući da očevi geni dominiraju majčinim genima, glavne osobine lica i boja očiju djeteta su vjerovatnije iste kao kod oca.
Stanje zuba. Morate znati da su muški geni odgovorni za strukturu vilice pa zbog toga djeca od oca nasleđuju gustinu zuba, bjelinu i td.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!