SVI SU IH NEKADA NOSILI, A SAD SU POSTALE LJETNI HIT! KOMENTARIŠU IZ SA SVIH STRANA, OVO IM JE SVJETSKA CIJENA
May 23, 2024

SVI SU IH NEKADA NOSILI, A SAD SU POSTALE LJETNI HIT! KOMENTARIŠU IZ SA SVIH STRANA, OVO IM JE SVJETSKA CIJENA

2 min read

Kažu, čovjek počinje da stari čim sve što kaže počinje riječima u moje vrijeme.
Može biti da je zbog toga, nostalgije ili sete za djetinjstvom, ali dvije fotografije koje trenutno kruže društvenom mrežom Facebook mnogima su natjerale ili osmijeh na lice ili suze na oči…

Sve u svemu, na njih niko nije ostao ravnodušan. Prva je fotka legendarnog doručka na FB stranici Nostalgija – bijela kifla iz samoposluge i čuveni tetrapak jogurt! S tim se ujutru išlo u školu, nosilo na ekskurziju, užinalo na velikom odmoru.

-Kifla i jogurt. Moje djetinjstvo. Veliko hvala mojim bakama i dekama što su me usrećili

-Najbolji doručak ikada…

-Ako je viršla u ovu kiflu onda je to ručak!

Druga fotografija izmamila je još više komentara. Na njoj su nekadašnje Jugoplastikine plastične ljetne sandale za plažu bez kojih se nije polazilo na more.

Nma djeteta koje ih nije imalo u ono malo boja, a većina pamti koliko su stvarno žuljale kad se noga oznoji, a kopča zahrđa pa ti cijelo ljeto ostane fleka sa strane!

A kad ih skineš, šara ostane satima koliko su se usjekle plus ostane bijeli trag pošto se na plaži nisu skidale. S njima se išlo na plažu, u vodu, napolje u park i to je to. Još ako ti roditelji spakuju startas patike, milina! To je jedina obuća koja se nosila na more.

Iako su kod nas pale u zaborav, čuveni američki modni magazin Harpers bazar predstavio ih je kao veliki ljetni hit 2023. i najavio njihov povratak u modu.

Čuvene Jugoplastikine sandalice nekad je u Jugoslaviji mogao da priušti svako, a sad – pitanje je pošto u se u Americi prodaju po cijeni od 69 dolara.

– I Gucci ima

-I bile su odlične

-Super vidjeti ih opet … sandals moje mladosti

-Naravno da jesmo! “Jugoplastika” Split!

-Kopča zahrđala pa osto flek na gležnju

-Stalno mi mali prst ispadao iz njih

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!