TOTALNA KATASTROFA U SLOVENIJI, STIGLO NOVO, JOŠ JAČE NEVRIJEME! Proradila klizišta, evakuišu se sela, STRAŠNE slike (VIDEO)
May 19, 2024

TOTALNA KATASTROFA U SLOVENIJI, STIGLO NOVO, JOŠ JAČE NEVRIJEME! Proradila klizišta, evakuišu se sela, STRAŠNE slike (VIDEO)

1 min read

Novo, prizemnije nevrijeme pogodilo je Sloveniju i kreće se prema jugoistoku zemlje, javila je organizacija ARSO.

Slovenija i dalje trpi katastrofalne poplave ili njihove nuspojave. Dok bi se hidrološki uslovi trebali smiriti, mnoga mjesta su trenutno ugrožena lavinama, piše N1 Ljubljana.

Okolnost je bila intenzivna veći dio dana uz potok Mura, koji se odvojio od preko deset metara nasipa kod mjesta Dolnja Bistrica u okrugu Črenšovci.

Stručnjaci u Sloveniji tražili su čišćenje nekoliko gradova i pokušali da zatvore otvor u banci. Bez struje je manje od 3.000 ljudi.

Nekoliko novih lavina pokrenuto je u Velenjskom okrugu.

Evropski magistrat za hitne slučajeve Rukovodioci Janez Lenarčič izjavili su da je EU poslala Common Assurance Component u skladu sa Slovenijom, zbog poplava koje su zadesile tu zemlju.

Fotografija: AP

Lenarčić je na Twitteru izrazio da je Sloveniji potrebna velika oprema s administratorima i unaprijed montiranim nestalnim ekstenzijama.

Kamioni sa hranom i različitim vrstama saosećajnih vodiča napustili su Poljsku i Mađarsku, objavila je STA.

“Glavni kamioni sa saosećajnim vodičem za Sloveniju iz Čistog Crvenog krsta krenuli su iz Poljske pred početak dana”, objavio je Čisti konzulat u Ljubljani na Twitteru.

(Novi.ba/Agencije)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!