U Italiji u posljednja 24 sata od koronavirusa preminulo još 196 osoba
April 17, 2024

U Italiji u posljednja 24 sata od koronavirusa preminulo još 196 osoba

1 min read

Ukupan broj oboljelih od koronavirusa u Italiji sada iznosi 12.462, od čega je u proteklom danu zabilježeno 2.076 novih slučajeva.

Najviše zaraženih stanovnika i dalje je u regiji Lombardija, ukupno 7.280, ali veliki broj zaraženih broje i regije Emilia Romagna, Veneto, Piemonte i Marche. Dok je do jučer na jugu Italije bio potvrđen tek jedan slučaj zaraze, danas je osam osoba zaraženo koronavirusom u regiji Basilicata.

Kompletna Italija od jučer je u izolaciji i niko od stanovnika ne može napustiti zemlju bez ozbiljne nužde i dozvole nadležnih organa. Prethodno je bila blokirana Lombardija, ali italijanske vlasti odlučile su pooštriti mjere prevencije širenja zaraze zbog velike smrtnosti od koronavirusa u ovoj zemlji. Podsjećamo, Italija je bilježila najveći broj smrtnih slučajeva od koronavirusa u jednom danu.

Zdravstveni stručnjaci vjeruju kako će narednih dana biti još gora siotuacija, ali da bi kroz deset dana, ukoliko se svi staniovnici budu pridržavali preventivnih mjera, moglo doći do smirivanja epidemije i opadanja broja zaraženih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!