U Srbiji potpisuju peticiju da bi mu zabranili koncert, a Dino Merlin je samo jednom govorio o Srbima:EVO ŠTA JE ZAISTA REKAO
December 6, 2023

U Srbiji potpisuju peticiju da bi mu zabranili koncert, a Dino Merlin je samo jednom govorio o Srbima:
EVO ŠTA JE ZAISTA REKAO

2 min read

Nakon četiri zakazana koncerta u Beogradu, pokrenuta je peticija za zabranu Dina Merlina. On je samo jedan komentar dao na navodne negativne komentare o Srbima.

Vokal Dino Merlin oborio je sve rekorde interesovanja i za samo nekoliko sati rasprodao sve karte za svoj nastup u Beogradu, koji je rezervisan za 18. novembar 2023. godine, u Distinct Fieldu.

Ubrzo je planirao tri dodatna termina, dok još nema mnogo karata i samo za poslednji preostali, a uveliko se raspravlja o ogromnom ukupnom iznosu koji će vokal nabaviti. Još nije poznato da li će planirati peti Field, međutim pojavio se zahtjev međuljudskih organizacija da bojkotuju pjevača. Publika je sa oduševljenjem reagovala na najavljene koncerte ovog izvođača, ali je izrazila i još više negodovanja, što je izazvalo objavljivanje peticije kojom se traži da se izvođaču ograniči ulazak u Srbiju.

Na sajtu peticija.online dostupna je Dinova fotografija sa gravurom “Nepoželjno” i njegova objašnjenja koja navodno šire prezirni diskurs o Srbima. Bosanskohercegovački muzičar je svojevremeno rekao da je srpski narod “bolestan, ovako i onako” i da ga mrzi, pored priča koje je pričao o njemu.

„Šta kažete na to da promptno riješimo probleme koji postoje u našim medijima već duže vrijeme… Taj veliki broj primjedbi treba da stavimo u jednu priču što se moglo očekivati. Da li ste rekli za nas da smo zbrisani, da smo ovakvi i onakvi, da nas ne podnosite? Pod pretpostavkom da je to tako, zašto? Kako se sada osjećate o tome?” upita ga domaćin.

“Nikad nisam rekao da ne podnosim nikoga. Za mene taj glagol ne postoji. To je dobro poznata laž. Toliko toga je o meni izlagano tako izuzetno dugo vremena je totalno izmišljeno”, počeo je on .

“Postoji nekoliko stvari koje su bile moj, na neki način, mentalitet… Prihvatite moje izvinjenje, možda nije ni vrijeme ni mjesto za to. Postoji istina koja kaže: ‘Nema ulice koja traži nigdje’. Moja ulica vodi iz Sarajeva. Sarajevo je nedavno bilo pod dugim napadom od 1395 dana. 2011. godine, uoči prvog koncerta u Beogradu, Dino je izjavio: “Probudio sam se jedno jutro ničim izazvan pod granatama, snajperisti, nije bilo struje, nije bilo vode… Bilo je strašno.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!