UŠI VAM SE ZACRVENE I OSJEĆATE KAO DA GORE:Evo kakvu bolest ovaj SIMPTOM otkriva, obratite pažnju
April 23, 2024

UŠI VAM SE ZACRVENE I OSJEĆATE KAO DA GORE:Evo kakvu bolest ovaj SIMPTOM otkriva, obratite pažnju

2 min read

Primjećivanje naših ušiju će nam dati do znanja kakvo je naše sadašnje stanje, ili čak predvidjeti buduće zdravstvene probleme

Brojna dobrobit se koncentriše na garanciju da postoji neurološka povezanost između specifičnih fokusa na tijelo i naše unutrašnje organe. Fascinantna stvarnost je da kada smo začeti, naše uši su sada pune i intrinzične same po sebi, tako da se mogu koristiti za priznanje, nešto kao jedinstveni znak.

Kao što pokazuju studije, povučena ušna hrskavica je prevladavajuća karakteristika u naslijeđu, dok je isprepletena ušna hrskavica latentni atribut. Bore na hrskavici uha, koje su iskošene, mogu ukazivati ​​na infekciju koronarnog koridora ili će se bolest uskoro pojaviti.

Pod pretpostavkom da primijetite blijede uši, to je pokazatelj da imate izuzetno nizak nivo određenih nutrijenata i kalcijuma u svom tijelu.

Postoji nekoliko svrha iza crvenih ili “trošnih ušiju”

Bakterijska bolest

Bolesti kože sa celulitom ili erizipelom mogu izazvati pojavu crvenih ušiju. Postaju uvećane, tople i na taj način izuzetno blistavo crvene. Nuspojave mogu uključivati ​​groznicu, zimicu i povećane limfne čvorove. To mogu uzrokovati mikrobi, grickanje bube, bušenje uha ili neka druga bolest.

Povratni polihondritis

Izuzetno interesantna bolest, imuni sistem, uticaj na ligamente, vrat, nos, uši. Glavne manifestacije ove bolesti su crvene i osjetljive uši, a mogu se javiti i problemi sa unutrašnjim ušima. Najstrašnije što se može desiti je slušna nesreća, u slučaju da se ona ne riješi i ne prepozna na vrijeme.

Seborrhea

Zbog ove bolesti koža postaje crvena, uznemirujuća i izaziva neželjene trnce. Može utjecati na prednji dio uha i zapravo se može proširiti unutar uha, na primjer, ušne vodene puteve.

Perikondritis

To je bolest tkiva, oko ligamenta uha. Razlog može biti grickanje bube, medicinski zahvat uha ili obruči. Uho može biti uvećano i zaista crveno, što može oštetiti ligamente na duže staze. Posjetite svog PCP-a odmah.

Potroši

Najsigurnija stvar u vezi vašeg crvenila može biti opekotina od sunca. Kad god je vaše uho izloženo višku sunca, bez ikakvog osiguranja, dešavaju se neželjene konzumacije. Preduhitrite ovo stanje tako što ćete se jače fokusirati na svoje uši sredinom godine i zaštititi ih odgovarajućom odbrambenom kremom.

Stanje crvenih ušiju

Ovo stanje je intrigantno, a indikacija može biti konzumiranje i crvenilo uha. Okidači su, dodirivanje ušiju, izlaganje nečuvenim temperaturama, vježbanje. Ovaj poremećaj može uzrokovati neprestane glavobolje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!