Veliki brat – rijaliti smrt! Stanovnike uklete kuće na Košutnjaku sustigla užasna sudbina: Neki su poginuli, a neki postali ubice i samoubice
April 17, 2024

Veliki brat – rijaliti smrt! Stanovnike uklete kuće na Košutnjaku sustigla užasna sudbina: Neki su poginuli, a neki postali ubice i samoubice

4 min read

Naizgled, to djeluje kao neozbiljna tvrdnja, pomalo kao sujeverje, ali kad se bolje analizira, zaista je tačno da je veći broj takmičara doživio neku vrstu nesreće. Psiholozi tvrde da oni koji se odlučuju na učešće u ovakvim emisijama već imaju narušeno psihičko zdravlje, skloni su agresivnom ponašanju, a život u izolaciji samo pogoršava njihovo stanje.

Međutim, činjenica je da kod većine takmičara njihova psihička stanja nisu imala nikakve veze s nesrećama koje su im se dešavale posle učešća u “Velikom bratu”.

UBIO MAJKU, PRIJETIO BAKI

Antal Skendžić

Još u novembru 2007. godine, kad je Antal, inače učesnik prve sezone “Velikog brata”, ubio svoju majku Rozaliju, priče o prokletstvu su se ustalasale. A ubistva, samoubistva i druge nesreće nisu stali do dana današnjeg. Kad je izašao iz zatvora, Skendžić je napravio incident upavši u kuću svoje bake, kojoj je prijetio ubistvom ukoliko mu ne prepiše nekretninu.

UMRLA MU SUPRUGA

Bora Drljača

Odmah po izlasku iz “VIP Velikog brata 4” 2010. Bora Drljača saznao je da njegova supruga Rada boluje od kancera dojke. Ona nije htjela da prihvati konvencionalno liječenje, operaciju i terapije, već je pokušala pomoću alternativne metode da pobijedi opaku bolest. Preminula je u decembru 2018. godine.

UBIO KSENIJU, PA SEBE

Filip Kapisoda

Tragedija u kojoj su život izgubili Filip Kapisoda i Ksenija Pajčin samo je jedna u nizu stravičnih smrti kojima je zajednička veza vila na beogradskom Košutnjaku. Prvo je ljubavni par doživio saobraćajnu nesreću u selu Lisović, na putu do Ksenijine vikendice, za koju su mnogi mislili da je Filipov način da ih oboje još tada usmrti. Dva mjeseca nakon toga, 16. marta 2010, Filip je Kseniji oduzeo život, a potom izvršio samoubistvo. Kapisoda je bio učesnik treće sezone “VIP Velikog brata” 2009. godine, kad je osvojio treće mjesto.

POGINUO VOZEĆI KAJT

Dalibor Andonov Gru

Posljednji među nastradalima je Dalibor Andonov Gru, koji je poginuo u septembru vozeći kajt na Dunavu! Reper je učestvovao u „VIP Velikom bratu“ 2009. godine, a tamo je proveo 29 dana i osvojio drugo mjesto. Kasnije je odbijao učešće u rijaliti-programima.

AUTO SLETIO U RIJEKU

Pogibija troje učesnika Elmira Kuduzovića, Stevana Zečevića Zeke i Zorice Lazić

“Veliki brat” koji je sniman 2007. godine prekinut je, odlukom produkcije, zbog pogibije troje učesnika koji su ranije napustili šou. Elmir Kuduzović, Stevan Zečević Zeka i Zorica Lazić doživjeli su saobraćajnu nesreću kad je automobil u kojem su se vozili pri brzini od 150 kilometra na sat neobjašnjivo promašio most, sletio s puta i odletio u rijeku. Troje od četvoro takmičara je poginulo na mjestu, dok je Vladimir Sarić preživio samo zato što je ispao iz auta. Vijest o njihovoj smrti 29. decembra ujutru šokirala je i rastužila cijelu Srbiju, ali i region. Bili su mladi i željeli su da postanu poznati, ali sudbina je za njih imala drugi plan.

MARINA NAPUSTILA ŠOU ZBOG SMRTI SINA

Operacija Trijumf Takmičenje u kući “Velikog brata”

Još tokom emitovanja prve i jedine sezone “Operacije Trijumf”, snimane u istoj kući u kojoj se odigravao i “Veliki brat”, dogodile su se čak tri smrti. Prvo su Danijel Pavlović, a potom i Đorđe Gogov ostali bez dede. Mjesec dana nakon toga članici žirija Marini Tucaković iznenada je preminuo sin Miloš Radulović, star samo 24 godine, i to je razlog zbog kojeg je ona napustila projekat.

Učesnica istog takmičenja, tada 20-godišnja Milica Majstorović, pokušala je da se ubije, navodno zbog tereta tadašnje popularnosti, nesretne ljubavi i depresije koja ju je pratila. Adnan Babajić, pobjednik šoua “Operacija Trijumf”, imao je saobraćajnu nesreću, a dva dana pred zakazanu svadbu preminula mu je majka.

SMRT KĆERKE

Milić Vukašinović

Milić Vukašinović učestvovao je u drugoj i trećoj sezoni. U julu prošle godine njegova kćerka Maja Avdibegović navodno je izvršila samoubistvo u sarajevskom naselju Jezero. Obdukcija je pokazala da se ugušila nakon što je uzela veću dozu lijekova. Inače, Maja se godinama borila sa zavisnošću od n.rkotika, o čemu je njen otac javno govorio.

PREMINULA OD RAKA

Divna Karleuša

Radio-voditeljka bila je učesnica četvrte sezone “VIP Velikog brata” 2010. Nakon toga učestvovala je u rijalitiju “Parovi”, koji je napustila jer se nije osjećala dobro. Analize su te 2016. godine pokazale da Divna boluje od kancera pluća, poslije čega je odmah započela liječenje. Poslije tri godine borbe, u martu 2019. je preminula.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!