NJEMAČKI DOKTOR OTKRIO 5 NAMIRNICA KOJE TRUJU CRIJEVA:Jedemo ih svakog dana, a RAZARAJU nam organe i izazivaju BOLESTI
May 2, 2024

NJEMAČKI DOKTOR OTKRIO 5 NAMIRNICA KOJE TRUJU CRIJEVA:Jedemo ih svakog dana, a RAZARAJU nam organe i izazivaju BOLESTI

2 min read

Neranjivost i zaštita od infekcija ovisi o zdravlju probavnih organa, a ova hrana ih boli!

Snaga naše neranjivosti također se oslanja na dobrobit probavnih organa, na što upozoravaju svi imunolozi. Zimi, kada jedemo masnu i uglavnom masnu hranu, narušavamo probavnu mikrofloru i povećavamo opasnost od infekcije. Različita istraživanja u posljednjih dvadeset godina pokazala su povezanost između dobrobiti želuca i raspoloženja, emocionalne dobrobiti, bolesti imunološkog sustava, endokrinih problema, stanja kože, pa čak i bolesti.

Postoje izvori hrane koje svakodnevno koristimo i koji mogu “otrovati” probavne organe, a da mi to u svakom slučaju ne pratimo. Njemački stručnjak Thomas Freeling iscrpno je govorio o ovoj hrani.

Glavni rizik za snagu crijevnog sustava je šećer. Ekstremno korištenje ove hrane može uzrokovati umnožavanje štetnih mikroorganizama i uništenje vrijednih organizama u probavnom traktu.

Još jedan protivnik probavnog trakta je hotdog, sve više nedvosmisleno suhomesnati proizvodi, koji sadrže tvari koje izazivaju rak. Isto tako, majoneza, margarin i mast dodatno se smatraju štetnima za gastrointestinalni sustav, istaknuo je stručnjak. Dodatno je naveo da je sendvič s hotdogima jedan od najpoznatijih izbora za doručak, ali je ta hrana rizična za probavne organe i želudac. Sukcesivno korištenje sendviča stvara hrpu na gušterači.

Freeling je predložio da na početku dana popijete jednu čašu vode na prazan želudac kako biste započeli sposobnost rukovanja hranom i rad na njoj koju stvara crijevni sustav.

Kako biste bili u toku s dobrobiti želuca, zapamtite bobičasto voće i povrće za svoj režim prehrane. Ove namirnice uzgojene iz zemlje uranjaju tijelo vlaknima, staničnim pojačanjima i hranjivim tvarima koje sprječavaju pogoršanje stanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!