Gospićanin Jure Marković osuđen na 15 godina zatvora zbog pokušaja ubojstva supruge i ljubavnika
April 27, 2024

Gospićanin Jure Marković osuđen na 15 godina zatvora zbog pokušaja ubojstva supruge i ljubavnika

2 min read

Gospićanin Jure Marković (37) osuđen je danas nepravomoćno na 15 godina zatvora zbog niza teških kaznenih djela, među kojima su pokušaj teškog ubojstva supruge N.M. (29) i pokušaj ubojstva njezinog ljubavnika N.V. (23). Sud u Karlovcu donio je ovu odluku nakon teške obiteljske tragedije koja se dogodila 22. kolovoza 2022. godine u obiteljskoj kući u Gospiću.

Toga dana, Marković je ušuljao u kuću na sporedna vrata te zatekao suprugu u intimnom odnosu sa susjedom i poznanikom. U tom trenutku su na snazi bile zaštitne mjere koje su zabranjivale Markoviću približavanje supruzi na manje od 50 metara, zbog prijetnji i zlostavljanja koje je ranije pretrpjela. Marković je nasrnuo na ljubavnika N.V. kuhinjskim nožem, nanoseći mu teške ozljede na prsima i prstima lijeve ruke. Nakon toga je sustigao suprugu, ubo ju je u trbuh nožem te joj zadavao dodatne ozljede u predjelu pazuha, leđa i dojke. Zahvaljujući brzoj intervenciji medicinskih službi, žrtve su preživjele.

Nastavak ispod oglasa
Osim ovih kaznenih djela, Marković je bio optužen i za prijetnje ubojstvom te protupravno oduzimanje slobode. Sudac Leon Kovačić je obrazložio da je sud zaključio da su počinjena četiri kaznena djela s potpunom sigurnošću. Marković je osuđen na ukupno 15 godina zatvora, a kazna je formirana iz stjecaja ovih četiri kaznenih djela. Sudac Kovačić je također naložio obavezno psihijatrijsko liječenje za okrivljenog, budući da su vještaci zaključili da je bio bitno smanjene ubrojivosti u vrijeme počinjenja kaznenih djela.

Presuda je nepravomoćna, pa strane u postupku imaju pravo na žalbu. Žrtve, N.M. i N.V., su se oporavile od ozljeda i ne trpe ozbiljne posljedice.

L.O.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!