Da li će Happy televizija snositi posljedice zbog nedozvoljene radnje? Evo šta će biti sa Parovima
April 29, 2024

Da li će Happy televizija snositi posljedice zbog nedozvoljene radnje? Evo šta će biti sa Parovima

1 min read

Tragom informacija kako je televizija “Hepi” uopšte mogla sebi da dozvoli emitovanje ovakvog eksplicitnog i sramnog čina, kao i da li će snositi sankcije za isti, oglasio se REM.

– Mi ćemo u svakom slučaju pokrenuti postupak, mi to stalno radimo, ali da li će i kada biti izrečene mjere to se nikad ne zna, jer nema hitnog postupka. Na sve se dugo čeka i mnogi slučajevi obično zastare i zato televizije u Srbiji mogu da rade šta hoće, ne postoje prave sankcije – kaže članica REM-a, Olivera Zekić , i dodaje da je najveći problem u tome što REM-u nije omogućeno da finansijski kazni propust televizije:

– Mi smo već jednom zabranili program televiziji “Hepi” na 24 sata zbog neprimjerenog sadržaja, ali to očigledno nije urodilo plodom. Dok se REM-u ne dozvoli da sam naplaćuje kazne, ništa se neće promijeniti. Takav je princip i u zemljama regiona, gdje su kazne za televizije i po 300.000 eura. To su kazne koje ozbiljno mogu da uzdrmaju budžet televizije i sankcionišu je da ne ponavlja neprimjeren sadržaj. Dok kod nas samo šaljemo hiljade prijava, ali se ništa ne dešava. U zakonu to mora da se promijeni, jer TV industrija može da se dovode u red samo ako ih udarite dobro po džepu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!