PUTINOVA “TAJNA”:Evo zašto desnu ruku uvijek drži skoro NEPOKRETNU, NISMO NI SLUTILI!
April 29, 2024

PUTINOVA “TAJNA”:
Evo zašto desnu ruku uvijek drži skoro NEPOKRETNU, NISMO NI SLUTILI!

2 min read

Godinama su mediji analizirali zašto ruski predsjednik Vladimir Putin drži desnu ruku gotovo nepomično, a prije nekoliko godina stiglo je i objašnjenje.

Naime, Putin drži desnu ruku gotovo nepomičnom zbog intenzivne obuke u ruskoj obavještajnoj službi KGB-a, a ne zbog Parkinsonove bolesti, pokazalo je istraživanje koje je prije nekoliko godina objavio British Medical Journal (BMJ), piše “Alo.rs “.

Tim neurologa iz Portugala, Italije i Holandije analizirao je položaje i pokrete koji mogu biti prvi znaci nekih bolesti, a naučnike je “iznenadio” način na koji Putin hoda, prenosi AFP.

vladimir-putin-ap-mo-20190202-hpmain-12×5-992

Kako prenosi francuska agencija, na snimku koji prikazuje hod ruskog predsjednika njegova lijeva ruka normalno prati korake, dok mu je desna potpuno ukočena, što je često znak Parkinsonove bolesti.

Međutim, doktori nisu pronašli druge simptome Putinove bolesti, poput tremora, ukočenosti ili slabe koordinacije, upravo suprotno: šef ruske države ima “odličnu motoriku”, nosi crni pojas u džudou, diže tegove i pliva, a piše brzo i bez drhtanja ruku.

putin-1024×690

Objašnjenje koje su naučnici dali na kraju studije odnosi se na posebne načine obuke koji se nalaze u priručniku koji je koristila bivša sovjetska obavještajna služba KGB-a.

Priručnik, koji su preveli na holandski, nalaže operativcima da drže oružje u desnoj ruci blizu grudi i da se pomjere na jednu stranu, obično na lijevu, a ideja je da policajci mogu brzo izvući pištolj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!