Ispravka netacnih informacija! Kora Nara ne lijeci bolesti crijeva i Čir za 7 dana
May 11, 2024

Ispravka netacnih informacija! Kora Nara ne lijeci bolesti crijeva i Čir za 7 dana

1 min read

Ispravka teksta zbog netocno prenesenih informacija 12.06.2023

Detaljnom provjerom portala za provjeru tacnosti informacija ( raskrinkavanje.ba) utvrdjeno je da clanak koji smo objavili u kojem pise da kora Nara lijeci bolesti crijeva (dijareju, tifus, dizenteriju, koleru, akutnu upalu slijepog crijeva i salmonellu) i cir zeludca nisu tacne. Kora NARA ne moze lijeciti navedene bolesti crijeva i cir na zeludcu za sedam dana ili pet sati kako su drugi portali napisali.

Navodi koje smo prenjeli iz izvora Webtribune.rs i objavili spada u pseudonauka i netocne informacije.

OBRAZLOZENJE:

U clanku koji smo objavili koji je netacan pise sledece: u Ruskom magazinu pod nazivom „Zaboravljeni hipokrit i lečenje biljkama” objavljen je recept koji je patentirao G.I. Glubokov. Tvrdnje da je recept pružio rješenje ili izlijecio cir na zeludcu, upalu slijepog crijeva, koleru, salmonelu, dijareju i dizenteriju NISU TACNE.

Oboljenja crijeva za koje se navodi da čaj od kore nara liječi za samo pet sati ili 7 sati kao sto su mnogi portali prenjeli su netacne. Bolesti crijeva, dijareju, tifus, dizenteriju, koleru, akutnu upalu slijepog crijeva i salmonellu zahtjevaju hiruršku intervenciju, liječenje antibioticima . Dakle , tvrdnje da ” Za 5 sati ili sedam dana možete izliječiti: dijareju, tifus, dizenteriju, koleru, akutnu upalu slijepog creva i salmonelu.” su netacne. Za svaki vid ovakvog problema obratite se vasem ljekaru.


Izvinjavamo se nasim citaocima.. brzenovosti.com 19.9.2023

Izvor: Webtribune.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!