“AKO VAM JE URIN TAMNOŽUT” – DR ČUBRILO UPOZORAVA:Evo šta biste trebali odmah uraditi
April 26, 2024

“AKO VAM JE URIN TAMNOŽUT” – DR ČUBRILO UPOZORAVA:
Evo šta biste trebali odmah uraditi

2 min read

“Pod pretpostavkom da je mokraća lagana u sjeni, to implicira da tijelo ne treba da se muči sa dodatnom vodom. Kao što je naveo, postoje pacijenti koji su fini, dosta manje težine zbog svoje visine i imaju veliku količinu celulita.”

Dr Dejan Čubrilo, nastavnik kliničke fiziologije, bio je gost na TV Pink gde je govorio o hidrataciji.

On pojašnjava da svako treba da prati svoj osećaj žeđi. – Ako je mokraća mutno žuta, brzo popijte dvije čaše mlake i obične vode – podstakao je dr Čubrilo.

“Pod pretpostavkom da je mokraća lagana u sjeni, to implicira da se tijelo ne mora mučiti sa dodatnom vodom. Prema njemu, postoje pacijenti koji su vitki, dosta podložni zbog svoje visine i imaju gomilu celulita.”

– U ćeliji bi trebalo da bude proteina, jer, ako ga nema, ne preostaje ništa da se uvuče u vodu u nju – pojasnio je dr Čubrilo.

“Tada se u tom trenutku jedan dio vode ukloni mokrenjem, a ostatak ostane u prostoru oko ćelija.”

Njegova preporuka je da za doručak pojedete jedno do dva jajeta i da nikada ne budu gotova sa slaninom. On daje instrukcije komadu o mesu i porciji mešanog zelenila za ručak, i malo supe ili temeljca za večeru. U slučaju da volite zob, ne biste trebali jesti više supenih kašika.

– Nisam siguran ko je napravio litar šejka i popio ga, tako da je to značajna bolest – naveo je dr Čubrilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!