AKO VAM MAČKA DOĐE PRED VRATA I NE ŽELI DA ODE: Evo Šta To Znači Za Vas, Evo ŠTA ĆE VAM SE USKORO DESITI
June 15, 2024

AKO VAM MAČKA DOĐE PRED VRATA I NE ŽELI DA ODE: Evo Šta To Znači Za Vas, Evo ŠTA ĆE VAM SE USKORO DESITI

2 min read

Postoji vjerovanje da ako je mačka stigla u vašu kuću i ne želi da izađe, to može ukazivati na to da je osjetila približavanje nevolja i da je došla da ih otjera. U mnogim narodima mačka koja je sama došla u kuću neke osobe donosi prosperitet i sreću, ali i da vas štiti od negativnih vibracija spolja i toksičnih ljudi.

U različitim kulturama postoji više značenja i simbola vezanih za dolazak mačke:

  1. U Indiji su vjerovali da će, ako vam u kuću dođe nečija mačka, uskoro biti vjenčanje ili vas čeka proširenje porodice.
  2. Osoba koju je ova životinja izabrala za vlasnika uskoro može očekivati sretne promjene u životu.
  3. Smatralo se da usvojeno mače štiti porodicu od nepovoljne energije.
  4. Trudna mačka na kućnom pragu je i test i dobar znak. Ona neće doći u dom u kojem vlada energetski haor, već ih privlače mjesta koja zrače pozitivnom energijom. Njeno pojavljivanje na kućnom pragu ukazuje na to da vas čekaju sreća, uspjeh i blagostanje, a posebno ako se pobrinete za mačiće (preuzmete brigu ili udomite kod nekoga).
  5. Mačka koja se pojavi na kućnom pragu sa mačićima predstavlja poboljšanje finansijske situacije i obilje. Da bi se ovaj predznak ostvario, svi mačići moraju biti stavljeni u dobre ruke, a jedan možete zadržati za sebe.
  6. Mačka koja zaluta u kuću usamljene osobe može ukazivati na skoriji susret sa srodnom dušom, ali i napredovanje u karijeri za one koji su započeli novi posao.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!