Dijana će biti sahranjena u četvrtak u rodnom kraju
April 16, 2024

Dijana će biti sahranjena u četvrtak u rodnom kraju

2 min read

Sahrana misice Dijane Milojković biće održana u četvrtak, 25. jula, u njenom rodnom mestu – Ćupriji.

– Sa neizmernim bolom i tugom obaveštavamo rodbinu i prijatelje da je 22. jula 2019. godine u 18:50 časova preminula naša voljena Dijana Milojković. Sahrana će se obaviti u četvrtak, 25. jula 2019. godine u 14 časova na gradskom groblju u Ćupriji – podelio je njen brat Dušan Milojković.

Dijana MIlojković sahrana

Printskrin: Instagram/dusan_milojkovic

– Uvek ponosno ističem odakle dolazim, Ćuprija je mali ali lep grad. I sada mi mnogi upućuju reči podrške, dele savete, nude pomoć, veruju u mene. Ima i onih koji me gledaju u neverici, zbunjeno i začuđeno, nekima je bilo neprijatno da mi se jave. A pojedini su komentarisali da je nemoguće imati kancer i šetati nasmejan gradom. Koliko god to meni bilo nelogično, razumem ih, jer, nažalost, mnogi nisu dovoljno informisani – rekla je Dijana 2016. godine.

Ona je tada pričala o tome kako joj je otkrivena bolest.

– Išla sam na redovne kontrole kod ginekologa, nisam osećala malaksalost, bolove, gubitak na težini, samo je bilo manjih odstupanja u ciklusu. Da ništa nije ukazivalo na bilo kakav ozbiljniji problem govori i činjenica da sam i tog jutra kad sam saznala da imam kancer istrčala devet kilometara na traci – rekla je Dijana, kojoj su lekari potom saopštili da ima invazivni rak materice.

– Svi lekari su bili u šoku, pre svega zbog mojih godina, a i zato što od najčešćih faktora rizika nisam imala nijedan. Čak nikad nisam bila ni pušač. Okidač je možda bila genetska predispozicija, baku i deku sam izgubila upravo od karcinoma, a i stric se bori s njim. Mada, niko od njih nije oboleo pre šezdesete, tako da lekari i dalje nemaju adekvatan odgovor zašto se kod mene bolest javila ovako rano – rekla je Dijana 2016. za Gloriju.

Drugi strašni udarac usledio je kad su joj otkrivene metastaze u limfnim žlezdama, u abdomenu i vratu.

– U prvom trenutku to saznanje me je razočaralo jer sam bila ubeđena da će mi rezultati pozitronske emisijske tomografije, PET CT-a, biti u redu. Tada sam shvatila lekare koji su mi od početka govorili da nisam ni svesna koliko je stvar ozbiljna. Međutim, kasnije sam došla sebi i nisam dozvolila da me to psihički poremeti, koliko god dijagnoza zvučala zastrašujuće i delovala neizlečivo. Govorila sam sebi da ovo nije moje prirodno stanje i da ću baš ja biti ta koja će izlečiti metastaze – ispričala je tada u iskrenom razgovoru.

Ipak, Dijana nikada nije odustajala, čemu svedoče i njeni tekstovi na blogu koji je imala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!