EVO KAKO DA IZBIJELITE POŽUTJELU PLASTIKU ZA TILI ČAS:Samo vam 1 stvar treba
April 26, 2024

EVO KAKO DA IZBIJELITE POŽUTJELU PLASTIKU ZA TILI ČAS:
Samo vam 1 stvar treba

2 min read

U našim domovima postoji mnogo bijelih plastičnih komponenti koje s vremenom počinju postati žute. Ventilacijske rešetke, tipke za pećnicu, ručke za prozore… Tragično, mijenjaju ton nakon nekoliko godina. Srećom, postoje načini da ih okrijepite

Postoji mnogo kućnih rješenja za blanširanje stare plastike koja možete koristiti. U ovom članku ćemo vas upoznati s tri različita načina. Međutim, pazite da to učinite oprezno. Osobito tijekom upravljanja elektroničkim napravama. U takvim okolnostima, trebali bismo ih u početku potpuno odvojiti od napajanja. Osim toga, ne povezujemo ih nakon čišćenja. Bez obzira na to jesmo li oprezni, u njima se može skupiti vlaga, što će potaknuti kratko izlazak. Na taj način, takav gadget u početku treba dati da se suši neko vrijeme.

Ako je moguće, idealno ih je rastaviti tako da plastični smještaj i gadgeti budu izolirani jedan od drugog. Tada, u tom trenutku, možemo sigurno posvijetliti kućište, dobro ga osušiti i ponovno sastaviti gadget.

Limunov sok za požutjelu plastiku

Jednostavno zgnječite limun i nakon toga pokrijte predmet pamučnim vunom.

Ostavite sok nekoliko trenutaka, a zatim ga u tom trenutku istrljajte ljepljivom tkaninom. Očito, liječenje se može ponoviti ako je važno. Ova strategija neće kontinuirano donositi ugodne rezultate, no ponekad bi mogla biti prikladna i nema uvjerljivog razloga za korištenje bilo kakvih utemeljenijih impliciranja.

Pasta za zube

Usput, naša pasta za zube može biti od pomoći. Došlo je do nanošenja ljepila na plastiku, očistiti je materijalom i isprati vodom.

Ipak, imajte na umu da ova vrsta ljepila sadrži mikrogranule koje mogu uzrokovati vidljive ogrebotine. U slučaju da je plastika mat, ogrebotine ne bi trebale biti vidljive. Osobito s obzirom na komponentu koju ne primjećujemo pozorno (npr. ventilacijska rešetka). Zbog svjetlucave plastike, ogrebotine od sada mogu utjecati na njegov stil.

Vodikov peroksid

Žene koje farbaju i njeguju kosu sigurno shvaćaju vodikov peroksid. Pod pretpostavkom da ovu vrstu predmeta imate u korektivnom pakiranju, možete ga upotrijebiti za čišćenje požutjele plastike. To je do te mjere da se primjenjuje na površnoj razini. Predmet omotamo aluminijskom folijom i uočimo ga na suncu. Zatim, u tom trenutku, nakon 60 minuta, zapravo pogledajte tretirani artikl. Jednostavno se prisjetite da se metalne komponente pod njegovim udarom mogu potrošiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!