LEPA BRENA JE BILA KOKUZ I JELA SAMO JOGURT: Evo kako je živjela prije slave i bogatstva – SADA SE KUPA U MILIONIMA
September 29, 2023

LEPA BRENA JE BILA KOKUZ I JELA SAMO JOGURT: Evo kako je živjela prije slave i bogatstva – SADA SE KUPA U MILIONIMA

1 min read

Nakon što je Tito umro 1980. godine, Jugoslavenima je trebala nova najveća zvijezda koju su dobili u liku Lepe Brene, bosanske pjevačice koja je postala popularna nakon što se jedan poznati voditelj sprdao s njom u emisiji uživo.

Ipak, put do slave nije bio posut ružama. Fahreta Živojinović odrasla je u skromnoj obitelji, a počela je pjevati u jednom lokalnom bendu u rodnom Brčkom za vrijeme srednje škole. Često ističe kako je kao odlična učenica htjela upisati medicinu, ali budući da je to bilo preskupo za njezine roditelje, odlučila se za turizam i studij u Beogradu.

Pjevačica je u nekoliko intervjua ispričala kako je za vrijeme studija bila jako siromašna te da je danima jela samo kruh i jogurt. Odlučila je prekinuti studij jedne večeri kada je čekala autobus na kiši promrzla i gladna, te se vratila u rodnu Bosnu gdje je ubrzo upoznala Sašu Popovića i nagovorila ga da je primi kao pjevačicu u svoj bend.

Kada su prvi put natupali na jednom festivalu u Beogradu, režija je njihovu pjesmu izrezala iz snimke, zbog njihove glazbe i Breninog izgleda, a traku s nastupom su dali poznatom voditelju Minimaksu. Odlučio je sprdati pjevačicu te je podrugljivo nazvao “lepa Brena”, a od trenutka kada se Brena pojavila na televiziji ništa je više nije moglo zaustaviti te je postala najveća zvijezda svih vremena na Balkanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!