STARINSKA TORTA IZ ŠERPE: Na kore se stavlja sočan preliv – ovo svaka domaćica mora da zna!
April 29, 2024

STARINSKA TORTA IZ ŠERPE: Na kore se stavlja sočan preliv – ovo svaka domaćica mora da zna!

1 min read

Ova torta nema fil, samo sočne prelive da upije koru.
Kako kaže autor kuharice, kolači su odličan način da razveselite svoje goste, čak i ako su neočekivani. Pokažite svoje vještine u kuhinji bez napora.
Dva jaja umutiti sa 10 kašika šećera. Dodajte vanilin šećer i umutite dok ne postane pjenasto. Uz mešanje dodajte deset kašika vode. Prosejte 12 kašika brašna, jednu kašiku kakao praha i polovinu praška za pecivo direktno u činiju. Miješajte na najmanjoj brzini miksera. Smesu podeliti na dva dela i ispeći obe kore.

Stavite u kalup i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Dok se peče, odvojite ivice kore od pleha. Uklonite papir sa ohlađene kore. Izrežite dva komada kore po sredini kako biste dobili četiri komada.
oblačenje:
U šerpu sipajte oko litar mleka. Dodati oko 200 g šećera i 250 g margarina ili putera. Ulijte 200 g čokolade za kuhanje i otopite. Kada se otopi, ugasiti šporet i dodati 250 grama seckanih oraha. Punjenje je gotovo, izuzetno retko, kako i treba.
Kalup obložite papirom za pečenje. Preklopite koru i prelijte vrelim filom, osim poslednje. Prekrijte tortu aluminijumskom folijom i ostavite da se ohladi, najbolje preko noći u frižideru.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa
PRELIV ZA TORTU:
Otopite 80 ml slatke pavlake i 120 g mliječne čokolade. Malo ohladiti i premazati preko kolača.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!