Surogat majka mora odmah predati dijete: ADVOKAT OTKRIO DETALJE oko majčinstva Marije Šerifović
May 3, 2024

Surogat majka mora odmah predati dijete: ADVOKAT OTKRIO DETALJE oko majčinstva Marije Šerifović

2 min read

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Regionalna muzička zvijezda Marija Šerifović u petak, 15. decembra, podijelila je s javnošću vijest da je dobila sina uz pomoć surogat majke iz Amerike nakon tri godine bezuspješnih izvantjelesnih oplodnji.

Pjevačica je sinu dala ime Mario.

Pjevačica i njena majka Verica, koja je bila uz nju sve vrijeme, i njezin novorođeni sin trenutno se nalaze u Los Angelesu.

Marija je posljednjih mjeseci renovirala novi stan kako bi sve bilo spremno za dolazak djeteta.

U intervjuu za Blic rekla je kako joj se ostvarila dugogodišnja želja da postane majka, ali i da ne bi nikad ništa napravila “na svoju ruku” bez da se prethodno dobro informirala s pravne strane o svemu.

Ipak, javnost je zbunjena s obzirom na to da je dijete rođeno u Americi.

Srbijanska voditeljica Jovana Jeremić je u emisiji “Novo jutro” o ovoj temi razgovarala s advokatom, novinarkom i psihologinjom, prenosi Slobodna Dalmacija.

Advokat je otkrio kako zakon gleda na surogat majčinstvo i kakva će prava imati sin Marije Šerifović s obzirom na to da je američki državljanin.

Advokat Strahinja Milovanović istaknuo je da surogat majka nema nikakav kontakt s djetetom koje je rodila, već ga mora, odmah po rođenju, prema potpisanom Ugovoru predati roditelju ili roditeljima s kojima je sklopila ugovor.

“Marijin sin je rođen u Americi, imat će američko državljanstvo, kad dođe u Srbiju i ako se u Srbiji odluči školovati i živjeti, kako će se Zakon odnositi prema njemu”, pitala je voditeljica.

“S obzirom na to da je to dijete upisano u američke knjige rođenih, moći će ostvarivati sva svoja prava, nema nekih potencijalnih prepreka”, rekao je advokat.

Cristiano Ronaldo je dvoje djece dobio surogat majčinstvom, podsjetila je Jovana.

“Da, bile su kontroverze oko toga da je platio milion dolara svakoj surogat majci za to. Koliko se sjećam, tada je birao spol i tražio je sinove. Po našem Zakonu neće biti moguće u Srbiji za gay parove, već samo za partnere u braku i izvanbračnoj zajednici”, rekao je advokat.

Inače, Marija Šerifović je nedavno uredila stan u kojem će živjeti sa svojim sinčićem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!