SVI LUNINI NERVNI SLOMOVI: Evo zašto je morala da napusti Zadrugu! (VIDEO)
March 4, 2024

SVI LUNINI NERVNI SLOMOVI: Evo zašto je morala da napusti Zadrugu! (VIDEO)

2 min read

Luna Đogani je duže vreme provela u rijalitiju i gledali smo iz dana u dan kako joj je bilo sve gore. Njeno psihičko stanje i nervni slomovi kao da su odgovarali produkciji, jer podižu gledanost, a niko se nije pitao da li je etički držati nekoga kome je ovoliko loše zatvorenog u jednom tako stresnom okruženju.

Na YouTube kanalu doslovno postoji toliki broj snimaka iz Zadruge na kojima Luna Đogani doživljava nervne slomove, da se od njih može formirati zasebna plejlista. Potresno je gledati sve njene ispade, međutim, čini se da se niko preterano ne uzbuđuje oko toga. Naprotiv, u rijaliti su uvedeni ljudi koji, čini se, njeno stanje samo pogoršali, pa se stvorio utisak da je produkcija zapravo i želela da izazove nervno rastrojstvo kod ove mlade žene.

Dok produkcija zarađuje od gledanosti i reklama, Luna je stavljena na stub srama, a publika joj se ili podsmeva ili je osuđuje, kao da nečije psihološko stanje tome služi.

Sa druge strane, upravo zbog toga što se u javnost plasira slika žene koja histeriše, ima neracionalne postupke i burne reakcije, u društvu raste mizoginija, i bujaju uverenja da je žene potrebno disciplinovati i dovoditi u red, čak i silom.

Sada je produkcija izvela Lunu – u utorak joj je rečeno da napusti imanje i da finale, u kojem svakako ne bi učestvovala po detaljima ugovorima, prati “sa slobode”. Ni izlazak nije prošao bez suza i reči da je “možda dobro da izađe, jer joj se čini da se smučila Marku”.

Evo šta su o Luni rekli stručnjaci: 

“Situacije u kojima su žene viktimizirane, ismevane, u kojima se podcrtava da lakše i brže gube kontrolu jesu one kojima se potvrdjuje ta stereotipna slika žene, mizogini obrasci mišljenja i ponašanja koji u krajnjem dovode do porasta nasilja, za koje vidimo da svaki dan i van rijalitija u kojima isto tako ima nasilja, jesu nešto što je zapravo veoma velika opasnost”, izjavila je dr Lidija Vasiljević, psihoterapeutkinja i psihološkinja.

Podsećamo da smo do sada u istoriji srpskog rijaliti programa mogli da vidimo tuče uživo, kao i mnoge druge vrste fizičkog i verbalnog nasilja.

“Dužnost mi je da podsetim i na rijaliti DNK posle kog se dogodilo ubistvo žene, dakle muž i žena su utvrđivali roditeljstvo, on je sumnjao da je otac deteta, ispostavilo se da jeste, naravno, to što je on sumnjao je bio samo simptom njegove ljubomore patološke i nakon te emisije žena je ubijena”, izjavila je Jovana Gligorijević, novinarka nedeljnika “Vreme”.

Logično rešenje bi bilo da Luna napusti rijaliti. Međutim, da li je to zaista tako jednostavno?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!