“Zauvek te voli tvoj prvi fan…” Prvo oglašavanje Đusa nakon Gruove pogibije – svaka reč cepa srce
May 5, 2024

“Zauvek te voli tvoj prvi fan…” Prvo oglašavanje Đusa nakon Gruove pogibije – svaka reč cepa srce

3 min read

Reper Ivan Ivanović Đus (37) objavio je na društvenim mrežama srceparajuću poruku posvećenu svom prijatelju i saradniku Daliboru Andonovu Gruu, koji je 9. septembra tragično nastradao vozeći kajt, kada je zadobio dupli prelom kičme.

Đus je od tog trenutka potresen i van sebe, a posle dva dana smogao je snage da se oprostio od svog druga sa kojim se družio 24 godine, i obećao mu je da će objaviti njihovu zajedničku pesmu koju niko do sad nije čuo.

Dalibor Andonov, Gru

Dalibor Andonov Gru, Foto: ATA Images

– Tebra moj, stajao sam pred ogledalom i imitirao te, dok se nisam uvezbao da istrčim napolje i rokam! To je bilo 1995. godine. Nastojao sam da te nadmašim, sarađivali smo više puta, čak si mi i budio blagu (onu zdravu) ljubomoru, jer si se držao kao lav, bio šmeker! Tako se nose gradske glave! – počeo je Đus.

– Nikad nismo ni bili “javne ličnosti”. Mi smo deca grada! Ja sam tvoj prvi FAN! Svaki dan sam išao iz škole da pitam da li je izašao tvoj prvi album. I na kraju,imao sam tu čast “večnu”, da sam tvoj prvi album imao u rukama pre tebe. Na koncertu pre 20 godina izveli smo pesmu “Pravo u raj” pred svima, kao i skoro posle 20 godina! Poštovali smo se do zadnjeg momenta! Mnogi to ni ne znaju! Bio sam u prvim redovima na koncertu “Funky G” u Sava Centru, sa balkona sam povukao celu ekipu do prvog reda, bio sam i na zadnjoj žurki, bio sam i u Domu Omladine na tvom prvom koncertu u prvom redu, sećam se momenata kad sam se nadao da li ćeš da pogledaš u mene i kao da kažes u sebi: “Vidi ga ovaj mali, reper!” – nastavio je Đus.

Dalibor Andonov, Gru

Dalibor Andonov Gru, Foto: ATA Images

–  Tek se sećam kad su me inspektori spakovali u kombi i d*kali sat vremena, da od*ukam ko mi je dao maskirne pantalone, a ja u drami da l’ću da stignem na termin kad “Mc Best” silazi po kasete… Na kraju sam uspeo da ih izj*bem, nisam d*ukao, stigao ispred Politike i dolazim i vidim tebe sa ekipom! Samo ste se okrenuli, pogledali me, ja rek’o, ma j*baću vas. Nakon par godina smo snimali “Stara škola, nova škola”, iako sam se osećao kao da sam stara škola! Hvala ti do tebe sad! – potresno je nastavio Ivan.

Dalibor Andonov, Gru

Dalibor Andonov Gru, Foto: ATA Images

– Jos jače mi je bilo kad si me pozvao da radim verzije tvojih pesama na engleskom! 1999. godine, tad sam video tebe i tvoju ženu prvi put! Bili ste sjajni, kao što i sada sijate! Pa smo išli i u Ulm, na “Dunav fest”! Ah, taj Dunav. Imamo pesmu koju niko nije čuo, pustio sam ti je skoro, smejali smo se. Objaviću je i previše momenata da se navede sada, koja nismo dokumetovali, jer kapirao sam, ma tu smo! A i jesmo. ZAUVEK TE VOLI ĐUS, TVOJ PRVI FAN – završio je Đus.

Ivan Ivanović Đus, Djus

Ivan Ivanović Đus juče, ispred Gruovog porodičnog doma, Foto: Telegraf

Đus je i u par objava i pozvao sve ljude da đođu i odaju mu počast na komemoraciji koja se održava danas sa početkom u 12 časova u Donjoj sali Doma omladine.

– Stara škola-Nova škola!!! Sutra u 12h Dom omladine!!! Zapalite sa posla, zapalite iz škole, Gru-a ljudi vole!!!

Dalibor Andonov, Gru

Dalibor Andonov Gru , Foto: ATA Images

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!