ŽENA OTKRILA TRIK ZLATA VRIJEDAN: Evo kako da vam LJUBIČICE stalno izbacuju raskošne cvjetove, EVO U ČEMU JE TAJNA
September 22, 2023

ŽENA OTKRILA TRIK ZLATA VRIJEDAN: Evo kako da vam LJUBIČICE stalno izbacuju raskošne cvjetove, EVO U ČEMU JE TAJNA

1 min read

Ljubičice spadaju među najčešće gajene biljke na našim prostorima. Ali, da bi fino napredovale i stalno izbacivale raskošne cvjetove, potrebno je da znate 5 najvažnijih pravila koja se tiču njihovog gajenja!

  1. Đubrenje

Gotovo svakoj biljci je neophodna prihrana, a ljubičice prosto obožavaju lišće čajeva. Dodajte ih s vremena na vrijeme u saksije.

  1. Pravi izbor saksije

Prilikom sadnje bilo koje biljke, najčešće biramo veće saksije kako bi korenje imalo mjesta da izraste. Ipak, kod ljubičica je to greška – u velikoj saksiji, biljka će se bukvalno udaviti u korjenju, i neće se vidjeti ni lišće ni cvet. Radije birajte saksiju u kojoj će ljubičici biti tijesno – njoj to najviše odgovara.

2

  1. Pravilno zalivanje

Ljubičicu ne bi trebalo zalivati odozgo, jer postoji rizik od truljenja. Idealno bi bilo da u zemlju ubacite drenažnu cijev i kroz nju zalivate direktno korijen.

  1. Puno rupica

Ljubičice ne vole veliku vlagu, pa bi saksije u kojima ih čuvate trebalo da imaju puno rupica.

  1. Prava zemlja

Ljubičice neće napredovati u svakoj zemlji. Zemlju za ljubičice kupite u poljoprivrednim apotekama i pomiješajte je sa običnom u odnosu 1:1. takva mešavina zemlje obezbijediće idealnu temperaturu i pravi nivo vlažnosti.

(Informer.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!