Hrvatski lekari otkrili da li muškarac koji je u bolnici u Osijeku ima koronavirus
April 29, 2024

Hrvatski lekari otkrili da li muškarac koji je u bolnici u Osijeku ima koronavirus

1 min read

Nalazi pacijenta smeštenog u bolnici u Osijeku su gotovi i oni pokazuju da 26-godišnji muškarac iz Đakova nema koronavirus. Ovo je potvrdila i direktorka Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, doktorka Alemka Markotić.

– Juče smo uzeli uzorke krvi. Jedan je test bio blago pozitivan, a drugi takozvani potvrdni test, i juče i danas, bio je negativan. Želeli smo uraditi i test za iskašljaj, ali pacijent ne kašlje i dobro se oseća, tako da ne možemo dobiti uzorak – rekla je doktorka Markotić.

– Bolesnik je deseti dan po povratku iz Kine dobio temperaturu od 38 stepeni i postupili smo u skladu sa pravilima, pa smo ga odmah smestili u izolaciju. Bolesnik je dobro, nema temperaturu danas, ali je i dalje u izolaciji – izjavila je ranije danas doktorka Ljiljana Perić.

Kako nezvanično saznaje Jutarnji list, muškarac je nedavno bio u Šangaju. Prema njihovim navodima, saznaje se da je prvi “skrining” muškarca iz Đakova u Slavoniji, odnosno orijentacioni test na koronavirus bio pozitivan, ali je prvi detaljni kontrolni nalaz bio negativan. Stoga su uzorci poslati na dodatne analize u Zagreb, nakon kojih bi trebalo biti definitivno potvrđeno da je li reč o koronavirusu ili ne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!