Anabela i Marko hitno odveli onesviješćenu Lunu na Hitnu: Doktori odmah sproveli analize, šteta za tako mladu djevojku
May 21, 2024

Anabela i Marko hitno odveli onesviješćenu Lunu na Hitnu: Doktori odmah sproveli analize, šteta za tako mladu djevojku

2 min read

Pored toga što je posljednjih nedjelja dobila nekoliko kilograma, Luna nije imala ni jedan drugi sindrom, sve dok joj nedavno nije pozlilo. Danima se osjećala bez energije i loše, da bi na kraju pala u nesvijest!

Majka anabela Atijas i dečko Marko Miljković su je hitno odveli kod ljekara, i odmah su počeli s pretragama, vadili su joj krv i radila je kontrolu urina.

Kada su neki nalazi pokazali povišene parametre, doktor ju je uputio na ultrazvuk. Snimili su joj cijeli abdomen i urađen joj je ginekološki ultrazvuk, gdje je ustanovljeno da ima policistične jajnike.

Međutim, to je bio samo početak loših rezultata, krvna slika u lošem stanju, povišen šećer…

Prema riječima izvora bliskog Luni, doktor ju je uputio kod sndrokrinologa, gdje su joj uradili dodatne kontrole štitne žlijezde, koja je, sva sreća u redu.

Ipak, uputili su je da uradi test opterećenja šećerom, gdje je ustanovljeno da je Luna na korak do dijabetesa.

Ova dijagnoza je mnogo uplašila Đoganijevu, ali i njenu majku Anabelu, koja je danima očajna i ne može da se smiri.

Odmah su preduzele sve što im je ljekar savjetovao, pre svega po pitanju ishrane. Više ne smije da jede brzu hranu, slatkiše, gazirano, tjesteninu, pa čak i više vrsta voća, tačnije sve prostije ugnjene hidrate koji brzo podstiču nivo šećera u krvi.

Koliko je ozbiljno Lunino stanje pokazuje i upozorenje ljekara da ukoliko ne krene da vodi računa o ishrani i pije propisanu terapiju, osim do dijabetesa može da dođe i do steriliteta.

– Tačno je da je Lunino zdravlje na klimavim nogama, krvna slika joj je jako loša, nedavno je pala u krevet. To je sve posljedica umora, stresa, nastupa. Imala je loše navike, legne rano ujutru, ustane usred dana i ne jede ništa do 5 popodne. To joj je uništilo organizam. Pritom je imala problem sa cistom, ešerihijom. Toliko sam uplašena za nju. Odmah sam je odvela kod najboljih ljekara, posle će ići jednom mjesečno na kontrole – priča Anabela za “Stars”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!