METODA ČUVENOG DOKTORA – EVO KAKO DA SNIZITE PRITISAK BEZ LIJEKOVA: Za par minuta se vraća u “normalu”, važnu stvar trebate znati
June 15, 2024

METODA ČUVENOG DOKTORA – EVO KAKO DA SNIZITE PRITISAK BEZ LIJEKOVA: Za par minuta se vraća u “normalu”, važnu stvar trebate znati

2 min read

Od povišenog krvnog pritiska pati sve već broj ljudi. Stručnjaci među glavne razlge za ovo stanje svrstavaju neredovno uzimanje terapije, stres i neadekvatna ishrana.

Kardiolozi i dijetolozi neprestano upozoravaju na namirnice koje dugoročno štete zdravlju tako što začepljuju krvne sudove i povećavaju rizik od hipertenzije. Istovremeno savetuju i da jelovnik obogatimo hranom koja pogoduje zdravlju i snižava pritisak.

“Ukoliko ne postoji potreba za terapijom, što će dijagnostikovati ljekari, isprobajte drevnu kinesku tehiku koja snižava krvni pritisak za pet minuta i to bez lijekova”, predlaže dr Hansen.

Evo šta treba da radite…

Lu Hansen, doktor moskovskog fudbalskog kluba “Spartak” objasnio je da je u kineskoj medicini jedna stvar najvažnija a to je pravilan protok krvi do mišića i tkiva i on često pribegava ovoj metodi.

visok-krvni-pritisak

Ako krv stagnira u nekom delu organizma, onda to mjesto postaje “rizično” za razvoj bolesti. Problem se rješava tako što se omogući protok krvi u problematičnoj regiji i dozvoli organizmu da se zacjeli. U tome može pomoći masaža, i to posebno dvije tačke.

Prvo mjesto koje je neophodno “tretirati” je zapravo linija koja prolazi iza ušne resice sve do sredine ključne kosti. Ovu liniju ne smete da pritiskate, niti snažno masirate, jer tako možete izazvati suprotan efekat. Potrebno je da je nježno “mazite” laganim pokretom ruke odozgo na dole, jedva je dodirujući vrhovima prstiju. Ovo ponovite 10 puta sa jedne strane, pa isto toliko i sa druge strane uha i ključne kosti.

Druga regija se nalazi na licu, u nivou ušne resice, tačno pola centimetra od uha i u prvacu ka nosu. Za razliku od prethodne “tačke” ovu treba masirati nešto jače, po moinut sa obe strane. Kružite vrhovima prstiju snažno, ali ne do granice bola, bitno je da osjećate kako vršite pritisak na određenu tačku.

“Nakon ovog jednostavnog tretmana od pet minuta, vaš pritisak bi trebalo da se snizi”, zaključuje on.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!