Potresan status brata Edina Zejćirovića: Ulazim na vrata kad tamo, na stolu, moj brato leži…
February 21, 2024

Potresan status brata Edina Zejćirovića: Ulazim na vrata kad tamo, na stolu, moj brato leži…

2 min read

Majka…Samo možeš reći da je to planina koju pomjeriti ne možeš, žena heroj. Koliko boli, patnje, tuge, sreće, veselja pređe preko nje, od začeća dijete prolazi kroz muke razne, donese dijete, nađe ovaj svijet, podižući ga isto tako kroz muke prolazi i othrani ga. I tako dođu ljudi, pojave se i ubiju ga – napisao je, između ostalog, Zejćirović.

Najviše žali što ga nije vidio 17. novembra da ga izgrli i izljubi. Umjesto toga prepoznao ga je u mrtvačnici.

– Stojim ja ispred, sve Boga molim da nije on. Sve mislim da je živ. Ulazim na vrata kad tamo na stolu moj brato leži. Lijep moj brato kao što je uvijek bio, crna kosa, crna brada, lijepo lice kao u manekena – napisao je Zejćirović uz nadu da taj bol niko neće osjetiti na svojoj koži.

Zahvalio se svim ljudima koji su u ovim teškim danima bili uz njega i njegovu porodicu.

Podsjetimo, Edin Zejćirović je posljednji kontakt s porodicom imao 17. novembra. Iako su postojale određene indicije da je ubijen, nadležni organi sve do 5. decembra nisu uspjeli ući u trag osumnjičenima.

Nakon što je snimak brutalnog mučenja nesretnog mladića objavljen na društvenim mrežama, u koordiniranoj akciji Policije Brčko Distrikta i Policijske uprave MUP-a TK uhapšeni su Suan Halilović, Suvad Djedović, Nihad Hukić i Samid Šabanović.

Njima je Osnovni sud u Brčkom na osnovu prijedloga Tužilaštva odredio jednomjesečni pritvor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!