Savjeti uz koje trajni lak traje još duže
April 26, 2024

Savjeti uz koje trajni lak traje još duže

2 min read

Sigurno ste primijetili kako se posljednjih godina sve više žena odlučuje za trajni lak na noktima. Trajna manikura doista je kao stvorena za sve žene u pokretu, koje su stalno u žurbi i nemaju vremena stalno lakirati, pa svakih nekoliko dana popravljati lak na noktima. Savršenu trajnu manikuru najbolje je potražiti u profesionalnom salonu, a mi vam donosimo nekoliko trikova kako očuvati trajni lak na rukama postojanim što duže.

1. Kratki nokti – Volite duže nokte? Prilikom sljedećeg posjeta salonu razmislite kako s dužim noktima obično radite sve i oni nisu toliko otporni na vanjske utjecaje kao kratki nokti. Nokti nisu alat, oni su ukras. I zato su kratki nokti dužine do vrha jagodice izdržljiviji, a trajni lak na njima dulje ostaje netaknut. Razlog tome je što kod kratkih noktiju upravo jagodice prstiju najviše koristimo za čišćenje, pranje i slične mehaničke radnje, a nokat ostaje zaštićen.

4. Gel za dezinfekciju ruku – Čistoća je pola zdravlja, a vaše ruke izložene su svakakvoj prljavštini. Posežete li zbog toga za gelom za dezinfekciju? Zapamtite, alkohol u ovim gelovima isušit će ruke i nokte te će vaša manikura nakon nekog vremena izgledati neuredno, dok će nokti postati podložniji listanju i pucanju. Umjesto gela za dezinfekciju, perite ruke mlakom vodom i blagim sapunom.

@oliveandjune

2. Zaštitne rukavice – Rukavice su apsolutni must have prilikom čišćenja, pranja posuđa i ostalih kućanskih poslova. Agresivna sredstva nagrizaju lak, kožu i nokte, stoga ih izbjegavajte koristiti golim rukama, one će vam biti zahvalne.3. Turpijanje –Iako su ponekad duži nokti ljepši, oni kraći svakako su praktičniji. Između dvije trajne manikure uzmite turpiju u ruke i bacite se na posao. Kada osjetite da su Vam nokti predugi, skratite ih i turpijajte ih samo u jednu stranu, nikako naprijed-nazad jer će postati podložniji listanju i pucanju.

5. Ulje za kožicu – Osim što hrani i omekšava kožicu i zanoktice, ono hidratizira nokte. Ulje se koristi za očuvanje zdravlja noktiju, te su zbog njega nokti fleksibilniji, a trajna manikura samim time traje dulje.

6. Krema za ruke – Hidratizira i hrani kožu i nokte, usporava rast pokožice te njeguje zanoktice. Sprečavanjem rasta pokožice, trajni lak bolje prianja uz ploču nokta te se na taj način sprečava njegovo odizanje, d

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!