Snimak iz Zvečanske: Vaspitačica mlatara s bebom u ruci, pa fotografiše. Suspendovana je (VIDEO)
June 18, 2024

Snimak iz Zvečanske: Vaspitačica mlatara s bebom u ruci, pa fotografiše. Suspendovana je (VIDEO)

2 min read

Nakon prijave da se medicinska sestra Ð. A. neadekvatno ponašala prema deci u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd u Zvečanskoj, direktor te ustanove Zoran Milačić doneo je rešenje o privremenoj suspenziji do utvrđivanja činjeničnog stanja i okončanja disciplinskog postupka, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Inače, snimak njenog nedoličnog ponašanja osvanuo je na društvenim mrežama, a možete ga pogledati iznad u našem tekstu.

Na snimku se vidi da ona nosi dete u jednoj ruci, te ga ubacuje u krevetac i kako fotografiše dete, te izlazi iz prostorija sa mališanima.

BIĆE KAŽNJENI SVI KOJI KRŠE ZAKON

Milačić je o slučaju informisao resornog ministra Zorana Ðorđevića, koji je poručio da svi koji krše zakon treba da budu kažnjeni.

– Postupak će utvrditi da li ima odgovornosti. Lično sam naložio da svi koji rade suprotno pravilima i zakonu snose posledice i budu najstrože kažnjeni, što neće biti izuzetak ni u ovom slučaju – rekao je Ðorđević.

U saopštenju Ministarstva stoji da briga o deci predstavlja prioritet, a Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd sa tradicijom odgovornog i adekvatnog ponašanja prema devojčicama i dečacima, korisnicima, predstavlja primer dobre prakse u postupanju prema mališanima.

– U skladu sa tim, svaki vid kršenja pravila određenih bazičnim programom rada i procedurama koje su ustanovljene, automatski zahteva pokretanje ovakvog postupka i brzo reagovanje – navodi se u saopštenju.

MEDICINSKA SESTRA SE TEK ZAPOSLILA, ŠTA VI MISLITE O SNIMKU?

Kako saznajemo, ova devojka je tek nedavno počela da radi. Iako je na društvenim mrežama doživela snažnu osudu, postoje i ljudi koji su joj stali u odbranu, rekavši da to nije naš najveći problem i kako se ne može tek na osnovu snimka oceniti šta ona zaista radi i zašto fotografiše dete…

Snimak je obelodanio pokret Levijatan.

Dobro pogledajte naš snimak i napišite nam u komentarima da li ste za to da se ona kazni ili mislite da to nije ništa strašno?

Upalite ton. Molimo MUP i Tužilaštvo da se hitno oglase i ispitaju ove opskurne radnje u poznatoj ustanovi za nezbrinutu decu. Vas molimo da delite. Levijatan.

Gepostet von Pokret Levijatan – STOP Animal ABUSE am Donnerstag, 18. Juli 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!